Τρομολαγνικό σενάριο ή σημείο των καιρών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να ξεσπάσει ο Γ′ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Independent βασίστηκε στο Global Peace Index 2017, και παρουσιάζει τις 10 καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος στην περίπτωση που αυτό το τρομακτικό σενάριο γίνει πραγματικότητα.

10. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία εφαρμόζει το καθεστώς της ουδετερότητας από πολέμους ήδη από τη δεκαετία του 1930, οπότε είναι σχεδόν απίθανο να συμμετάσχει σε έναν νέο πόλεμο.

9. Ελβετία

Η Ελβετία έχει την πιο μακρά ιστορία της στρατιωτικής ουδετερότητας, καθιερωμένη από το 1815 και από τότε δεν έχουν συμμετάσχει σε πόλεμο. Επίσης διαθέτει βουνά – οχυρά σε ξένη εισβολή.

[the_ad id=”46371″]

8. Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι ενεργειακά αυτόνομη και δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλες χώρες για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς έχει αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνδυασμό με το ότι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εκτός Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Independent υποθέτει πως αποτελεί μια ιδανική χώρα.

7. Φίτζι

Αυτό που κάνει τα Φίτζι ένα καλό μέρος για να ζήσει κανείς σε περίπτωση Παγκοσμίου Πολέμου είναι το γεγονός ότι είναι γεωγραφικά απομονωμένα. Επίσης παραδοσιακά διατηρούν αποστάσεις από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

6. Δανία

Η Δανία είναι μια «περίεργη» υπόθεση σε αυτή τη λίστα. Αν και μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου, έχει ένα ατού: τη Γροιλανδία, μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη και χωρίς πολιτικά μπλεξίματα.

[the_ad id=”46274″]

5. Αυστρία

Η Αυστρία κατατάσσεται 4η στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017 (από τις 163 χώρες). Επίσης, στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατικοποίησης, της κοινωνίας και της ασφάλειας σημείωσε κάτω από το 1,5 στα 5.

4. Πορτογαλία

Το Politico τη χαρακτηρίζει «όαση σταθερότητας», καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης. Μπορεί η ακροδεξιά να σαρώνει στην Ευρώπη, ωστόσο, παραμένει απούσα από τη χώρα, ενώ είχε κρατήσει αποστάσεις από τις περισσότερες συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

3. Νέα Ζηλανδία

Και εδώ, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας είναι η αυτάρκεια. Παράγει ηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, έτσι οι κάτοικοί της θα μπορέσουν να ζήσουν με άνεση σε περίπτωση παγκόσμιας αναταραχής και απομόνωσης.

2. Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, ενώ είναι η λιγότερο εμπλεκόμενη όταν πρόκειται για πόλεμο.

1. Ισλανδία

Θεωρείται η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο και είναι εκείνη που βρίσκεται γεωγραφικά πιο μακριά από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

[the_ad id=”48922″]

[the_ad id=”46704″]