Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, παρευρέθηκε στην εκδήλωση/συνέντευξη τύπου για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Κόμβου  Καινοτομίας Aroma Innovation. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Απριλίου 2018,  στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας.

[the_ad id=”46371″]

«Η Περιφέρεια και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέλος της οποίας αποτελεί ο Κόμβος Aroma Hub, στηρίζουν ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο διαγωνισμό, μέσω του οποίου η ανάδειξη και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και μεθόδων παραγωγής Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη start up επιχειρήσεων του κλάδου και να υποστηρίξει την εξωστρέφεια των προϊόντων τους.

Η μεγάλη βιοποικιλότητα σε Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στην περιοχή μας αλλά και η άριστη ποιότητα των προϊόντων, λόγω των επικρατούντων κατάλληλων κλιματικών και εδαφολογικών συνθηκών, εγγυώνται την επίτευξη των σκοπών αυτών» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος και κατέληξε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο διαγωνισμό και ευελπιστώ ότι όλες οι ιδέες που θα κατατεθούν, να αποτελέσουν την αφορμή για μια νέα επιχειρηματική πρόταση που θα τονώσει την ανάπτυξη και την οικονομία της περιοχής μας».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Κόμβο Καινοτομίας Aroma Innovation και διεξάγεται έως 30 Απριλίου 2018. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Μητρόπουλος και ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Γραμματέας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Βασίλης Μιχαλόπουλος που τον συνόδευε, είχαν ενδιαφέρουσα συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον υπεύθυνο του Γαλλο-Ελληνικού Δικτύου Καινοτομίας MAZINNOV, Olivier Dovegne και με την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου, σχετικά με την μελλοντική συνεργασία των φορέων αυτών με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτισμικού και τουριστικού περιεχομένου, αφού η «αγροδιατροφή» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]