Μετά από τη γενική συνέλευση, 200 περίπου ατόμων την περασμένη Τετάρτη στην Αιγείρα για την τύχη του ΧΥΤΑ, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Aνατολικής Αιγιάλειας, που επιμένουν στο οριστικό του κλείσιμο, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Καλαβρύτων, αφού 30 από αυτούς επρόκειτο να δικαστούν για παρακώλυση συγκοινωνίας, έξω από τον σκουπιδότοπο.

Αν και η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου, οι ίδιοι έδειξαν τη δυναμική τους, μεταβαίνοντας εκεί με πούλμαν, κάτι που οδήγησε την Αστυνομία να μεταφέρει εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, για παν ενδεχόμενο. Στο γενικότερο πρόβλημα αποκομιδής των στερεών αποβλήτων, κάτοικοι, παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Λαϊνά και Γρ. Τριανταφυλλόπουλου, του αντιδημάρχου της περιοχής Γ. Γιοβά και των ντόπιων δημοτικών συμβούλων Φ. Σταυρόπουλου, Β. Ανδρουτσόπουλου και Β. Τομαρά, επέδειξαν επιμονή, αποφασιστικότητα, ενότητα και σύμπνοια στον αγώνα τους και κάλεσαν τον δήμαρχο να προωθήσει την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού και να μεριμνήσει για ενίσχυση της ανακύκλωσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του tempo24.gr

Για τη συλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών, μόνο από τη Δυτική Αιγιάλεια, οι αντιδρώντες μίλησαν για «αντιδημοκρατική πράξη ενός βοναπαρτικού και εκδικητικού δημάρχου». Αναμένοντας και τις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος, αναφέρθηκαν ακόμα σε προβλήματα που υπάρχουν στις καλλιέργειες, εξαιτίας του ΧΥΤΑ.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]