Τα «μαθηματικά μυαλά» της Αχαϊας θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018.

pde-ktirio

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Παράρτημα Αχαϊας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για να τιμηθούν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Ο Θαλής», «Ο Ευκλείδης» και «Ο Αρχιμήδης», που διεξάγονται κάθε χρόνο.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ΑΤΕΙ Πάτρας, οργανώνεται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και την ανακήρυξη από την Πολιτεία του 2018 ως έτους των Μαθηματικών.

[the_ad id=”46371″]
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον ομότιμο καθηγητή μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργιο Δάσιο , με θέμα: «Η ανθρώπινη λογική χθες, σήμερα, αύριο…».
«Η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς αποτελεί για εμάς μια ηθική υποχρέωση έναντι της νέας γενιάς που κάτω από τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες δίνει τη δική της μάχη στον χώρο της γνώσης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται έμπρακτα κοντά στον μαθητόκοσμο, καθώς θα είναι οι αυριανοί επιστήμονες και η ελπίδα μας για το αύριο.
Πρέπει να επενδύουμε στην Παιδεία και με πολιτικές στήριξής της θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]