«Στις στράτες του Μοριά» θα ταξιδέψει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου το κοινό της Αιγιάλειας, με την πολυδιάστατη παράσταση που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Απόλλων».

xoreftiko-ergastiri

Η παράσταση αποτελεί ένα αφιέρωμα στην Πελοπόννησο μέσα από χορούς, τραγούδια, δρώμενα, αφήγηση, εικόνες κτλ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερα πλούσια πολιτισμική παράδοση του Μοριά, να ακούσουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια, να γνωρίσουν χορούς που δεν είναι διαδεδομένοι και γνωστοί στο ευρύ κοινό, να δουν φορεσιές από διάφορες περιοχές (ορεινή Ηλεία, Κυπαρισσία, Νεστάνη, Περαχώρα κ.ά.), να έρθουν σε επαφή με το γλωσσικό πλούτο της Πελοποννήσου.

Η διάρθρωση της παράστασης περιλαμβάνει έξι διαφορετικές σκηνές στις οποίες γίνεται αναφορά στον κύκλο του χρόνου, σε έθιμα και δρώμενα, στην ιστορία, στη γυναίκα κ.ά. και θα παρουσιαστούν όλες οι χορολογικές περιοχές (Αχαΐα, Αργολίδα, Κορινθία, Νεστάνη, Τσακωνιά, Μεσσηνία, Ηλεία κ.ά.). Για μια ακόμα εκδήλωση οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου θα συνεργαστούν και θα παρουσιάσουν στο κοινό της Αιγιάλειας κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές (Νίκος Φιλιππίδης: κλαρίνο-φλογέρα, Γιάννης Παυλόπουλος: βιολί-τραγούδι, Στέλλα Βαλάση: σαντούρι, Κώστας Φιλιππίδης: λαούτο, Γιάννης Γευγελής: κρουστά, Λευκοθέα Φιλιππίδη: τραγούδι) ενώ για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος ιδιαίτερα σημαντική είναι η –εκ νέου- συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και με μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων. Στην παράσταση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 70 χορευτές-χορεύτριες, μουσικοί, αφηγητές, ηθοποιοί.

xea-morias-ekdilosi


Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει έγκαιρα να προμηθευτούν προσκλήσεις από τους υπεύθυνους του συλλόγου. Ήδη ξεκίνησε η προπώληση των αριθμημένων προσκλήσεων από το γραφείο του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου (Ανδρέου Λόντου 49) και γίνεται καθημερινά 6.30-9.30 το βράδυ. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι: «Αστεροειδής», «Κουτρόπουλος Αρτοπαράδοσις», «Energy Center», «Κρυσταλλένια», «Fragos tyres», «Στη Λαδόκολλα».

 

 

live24gr