Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ριζούλης Ανδρέας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 2/3 με θέμα τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενης πατάτας.

rizoulis-vouleftis

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αντώνογλου, παραγωγών και εκπροσώπων φορέων της Αχαΐας και Ηλείας.

Παρόντες ήταν, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο Περιφερειακός σύμβουλος και παραγωγός κ. Μαυρόγιαννης, ο Γενικός διευθυντής ΔΑΟΚ Δυτικής Ελλάδας κ. Βέρρας , ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Αχαΐας κ. Κοσμάς, ο διευθυντής του συνεταιρισμού Σαγείκων κ. Παλαιολόγου και οι παραγωγοί από Αχαΐα και Ηλεία κ.κ Βαβαρούτας και Κούγιας.

[the_ad id=”46371″]

Οι παραγωγοί ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αθρόες εισαγωγές και ιδίως τις παράνομες ελληνοποιήσεις πατάτας, τόσο στη διάθεση της εγχώριας παραγωγής όσο και στην τελική τιμή του προϊόντος. Απαίτησαν δε την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Από πλευράς των υπηρεσιακών και του Γενικού Γραμματέα εξηγήθηκαν οι διαδικασίες ελέγχων που προβλέπονται καθώς και η νέα μεθοδολογία ελέγχων που θα ακολουθείται εφεξής. Όπως τόνισε ο κ. Αντώνογλου το Υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασία εντατικοποίησης των ελέγχων ακόμη και σε σημεία που διέφευγαν μέχρι σήμερα.

Το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων αφορά πολλά ελληνικά προϊόντα δημιουργώντας στρεβλώσεις στην αγορά, προβλήματα στην ελληνική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα αλλά και παραπλάνηση στους καταναλωτές.

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]