Μετά την Ερμού, σειρά πήραν οι βιτρίνες στην Πατησίων, αλλά και δημόσια υπηρεσία. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Παρασκευής άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ και ξεκίνησαν να σπάνε καταστήματα στην περιοχή.ELTA

Στο στόχαστρος του μπήκε και το κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην οδό Πατησίων. Αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται στην περιοχή, ενώ οι νεαροί έχουν «ταμπουρωθεί» στην ΑΣΟΕΕ.

Εκτιμάται ότι και η συγκεριμένη κίνηση συνδέεται με τον αντιεξουσιαστή Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να μεταφερθεί και πάλι από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

patisiwn-epithesi-katasthmata
Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ομάδων αναρχικών σε όλη την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Το ζήτημα έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Αστυνομίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

 

[the_ad id=”46371″]

 

Ο κ. Τόσκας έριξε τις ευθύνες στους αστυνομικούς, τους συνδικαλιστές και τον δήμαρχο Αθηναίων για την ανομία. Προχώρησε όμως και σε προσβλητικές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Τόσκας κάλεσε τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη «να κάνει τη δουλίτσα» του, λέγοντας ότι προσωπικά δεν θα του έδινε ούτε γράμμα να μεταφέρει.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης από την πλευρά του ρίχνει πλέον το βάρος στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Με δήλωσή του στα Νέα σημειώνει: «Επικρατεί μία γενικευμένη ατιμωρησία και η αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει στην πόλη. Κατά το παρελθόν έχω μιλήσει για ανοχή στην ανομία και έχω ζητήσει την παραίτηση του πολιτικού υπεύθυνου στο κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα δεν αρκεί αυτό: για την κατάσταση στην Αθήνα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο, είναι απαράδεκτο, υπουργός Προστασίας του Πολίτη να ρίχνει τις ευθύνες στους υφισταμένούς του αστυνομικούς. Με τον τρόπο αυτό παραδέχεται ότι δεν έχει τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. και ότι είναι απλός παρατηρητής. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού».

Για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ερμού, την χαρακτήρισε υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Νωρίτερα, από τον ΣΚΑΙ ο γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, κάλεσε τον υπουργό να μην χάνει την ψυχραιμία του. Ο κ. Μαυροειδάκος απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα στην κατάργηση της ομάδας Δέλτα, η οποία υπήρχε ακριβώς για την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».

«Θα αποτελεί είδηση αν ένα βράδυ δεν έχουμε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ. Βρείτε μου μια δικογραφία για μέλη του Ρουβίκωνα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τέλος, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί ψέγονται όταν συλλαμβάνεται μέλος του Ρουβίκωνα. Εξέφρασε μάλιστα φόβους για θύματα, είτε μεταξύ αστυνομικών είτε μεταξύ πολιτών.

 

 

[the_ad id=”46274″]

 

Μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από τον γερμανικό Τύπο τα επεισόδια και οι καταστροφές στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ.Γιαγτζόγλου. Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην Αθήνα. «Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Πηγή:parapolitika.gr

 

[the_ad id=”48922″]

[the_ad id=”46704″]