Μιχάλης Κωστάκης: Απαντήσεις σε καίρια θέματα όπως οι μετανάστες, το λιμάνι Αιγίου, οι λουόμενοι

limrxis-dimoyla

O εδώ και δύο μήνες Διοικητής του Λιμενικού τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, μίλησε στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, επέστρεψε με αισθήματα χαράς στην πόλη του, κάνοντας άλλη μία θητεία με νέα καθήκοντα αυτή την φορά.

Δεν έκρυψε πώς η δουλειά του ενέχει πολλούς κινδύνους, ένας από αυτούς οι μετανάστες, από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν. Όπως είπε ο Μιχάλης Κωστάκης, επίσης Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ Προσωπικού Αχαΐας, δυστυχώς καθημερινά στην γειτονική Πάτρα, αναδεικνύονται φαινόμενα αποκλίνουσας συμπεριφοράς με κίνδυνο της ζωής συναδέλφων του, πετροπόλεμο, καταστροφές περιουσιών κ.λ.π Μεταξύ άλλων ο κος Κωστάκης είπε πως αν δεν βρεθεί λύση με την απομάκρυνση των μεταναστών και την εξεύρεση χώρου έτσι ώστε να ζούνε με αξιοπρέπεια θα υπάρχει συνεχές πρόβλημα
Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η υποβάθμιση του Λιμανιού Αιγίου από το 2014.

Η μόνη δραστηριότητα αυτή τη στιγμή είναι τα πλοία Ventouris , καθώς καμία ναυτιλιακή εταιρία δεν επιλέγει το συγκεκριμένο λιμάνι. την στιγμή που οι δρόμοι είναι στενοί με συνέπεια να μην μπορούν να διέλθουν φορτηγά. Άποψη του Διοικητή είναι, πως εάν δεν υπάρξει συνάρτηση της σύνδεσης με την Ολυμπία Οδό δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο.
Εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου αναφέρθηκε στις τσούχτρες και στο πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο όταν μάλιστα ο Κορινθιακός έχει γίνει προστατευόμενη περιοχή Natura με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν δίχτυα που να τις αποτρέπουν να πλησιάζουν στην ακτή . Το ευχάριστο είναι πως τελικά θα επιτραπεί την νέα χρονιά να μπουν δίχτυα προστασίας από τους επιχειρηματίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Βέβαια σύμφωνα με τον κο Κωστάκη και αυτή η λύση προϋποθέτει κάποια διαδικασία και είναι και ακριβή στο κόστος, είναι όμως ένας τρόπος για να κολυμπήσουν οι λουόμενοι, άφοβα.


Φυσικά δεν παρέλειψε την προστασία των λουόμενων γι΄ αυτό και θα μπουν ναυαγοσώστες στα ίδια σημεία με πέρυσι με στόχο να μην υπάρξει κανένα θύμα, αρκεί να υπάρχει και η συνεργασία των πολιτών που πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Ας δούμε αναλυτικά την συνέντευξη του Μιχάλη Κωστάκη , στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε θέματα του κλάδου του.

Της Ιωάννας Δημουλά

 

 

live24gr