Η έλλειψη μηχανισμών που θα αποτρέπουν τον διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχική υγεία των νέων ατόμων, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα. diadiktio-bullying

Όπως αναφέρει το BBC και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Βρετανού βουλευτή, Τόρι Άλεξ Τσολκ σε συνεργασία με δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα Παιδιά τα «Children’s Society» και «YoungMinds», τα 2/3 των Βρετανών, ηλικίας 11 έως 25 ετών, έχουν δεχτεί απειλητικά ή ενοχλητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχεδόν το 50% των 1.089 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 11 έως 25 ετών, παραδέχτηκαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλητικά ή δυσάρεστα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κείμενα.

 

[the_ad id=”46371″]

 

Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα έλεγαν στους γονείς τους εάν κάτι τους αναστάτωνε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το 83% καλεί τις εταιρείες των social media να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Οι εταιρείες των social media θα πρέπει να λάβουν πιο σοβαρά τις καταγγελίες, αν κάποιος, για παράδειγμα αναφέρει κάτι, θα έπρεπε να το αφαιρέσει αμέσως», δήλωσε ένα 15χρονο κορίτσι που συμμετείχε στην έρευνα.

Η βρετανική έρευνα καλεί, επίσης, τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις κυβερνήσεις να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του κυβερνοεκφοβισμού.Η έρευνα προτείνει στις εταιρείες των social media:

 

[the_ad id=”46274″]

 

  • Να απαντούν σε αναφορές για εκφοβισμό εντός 24 ωρών
  • Να δίνουν στους νέους χρήστες σαφέστερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο

  • Να λάβουν σκληρότερη δράση σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες

  • Να βάλουν στο σχολείο μάθημα για την κυβερνοασφάλεια

  • Να απαιτούν από τα κοινωνικά δίκτυα να αναφέρουν δεδομένα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πώς λειτουργεί ο κυβερνοεκφοβισμός

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο κυβερνο-εκφοβισμός λαμβάνει πολλές μορφές, με πιο συχνές αυτές της αποστολής των συνεχών μηνύματα και της ανάρτηση ενοχλητικών φωτογραφιών ή πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Πηγή:govastileto.gr

 

[the_ad id=”48922″]

[the_ad id=”46704″]