Η Κίνησή μας συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα και συμμετέχει με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση των συμπολιτών μας ενάντια στο έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα στο ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πρόκειται για μία παρανομία που εντάσσεται στο γενικότερα άδικο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη που, για προδιαγεγραμμένους λόγους, μας παρέδωσε διοικητικά στο Αίγιο, παρακάμπτοντας, λίγο πριν την ψήφισή του, το προσχέδιό του που προέβλεπε τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού).


Έρχονται στη μνήμη μας οι μέρες του Απρίλη και του Μάη του 2010 που ήμασταν πάλι στους δρόμους και στη Βουλή. Τότε που οι ανακοινώσεις, τα πανό αλλά και τα υπομνήματα της κίνησής μας στους αρμόδιους ανέφεραν προφητικά: «Δε θα μας φορτώσετε τα σκουπίδια και τα χρέη του Αιγίου». Αυτά άλλωστε τα προβλήματα είναι κι αυτά που αναπτύσσουμε στις συναντήσεις μας με τους εκάστοτε υπουργούς εσωτερικών με σκοπό την απόσχιση του Δήμου μας από τον τεράστιο και αδιοίκητο δήμο Αιγιάλειας. Αυτά θα είναι και τα κύρια επιχειρήματά μας στη νέα συνάντηση που δρομολογούμε με τον νυν υπουργό εσωτερικών ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες κάθε προβληματισμός και δράση υπέρ του τόπου μας ενδυναμώνει και επιταχύνει τις διαδικασίες που όλοι προσδοκούμε.
• Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.
• Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας και τη δική μας.
• Προχωράμε όλοι μαζί για την απαλλαγή μας από τα δεινά που μας φόρτωσαν.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Σάββατο, 17/3/2018
Η Συντονιστική Επιτροπή: Αποστόλης Φώτης, Ακράτα
Καλύβας Οδυσσέας, Κράθιο
Νικολάου Κώστας, Ποροβίτσα
Οικονόμου Κώστας, Διακοφτό
Ψαρράκος Γιάννης, Αιγείρα

live24gr