Οι ανακοινώσεις μας από τον Μάη του ’10 και μετά, που ιδρύθηκε ο Καλλικρατικός δήμος Αιγιάλειας, προφήτευαν τα δεινά που θα κληρονομούσαμε με πρώτο και καλύτερο αυτό της επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας.

Συμμετείχαμε σε δεκάδες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα του ΧΥΤΑ μαζί με οικολογικούς και πολιτιστικούς φορείς της Αιγείρας, της Ακράτας και του Διακοφτού για αυτό το πρόβλημα. Παρασταθήκαμε στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και στα Δημοτικά Συμβούλια και σε συνεργασία με τη ντόπια επιστημονική κοινότητα (Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών κ.α.) υποδείξαμε τον μοναδικό τρόπο της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

[the_ad id=”46371″]

Παρόλα αυτά, όπως για αρκετές δεκαετίες τώρα, το Αίγιο συνεχίζει να πετάει τα σκουπίδια του στην αυλή του γείτονα. Κι αφού δεν πέτυχε να ρυπάνει τη Δυτική Αιγιάλεια (Παπανικολού) συνέχισε να ρυπαίνει την Ανατολική Αιγιάλεια. Οι Δημοτικοί άρχοντες όμως δε μας υπολόγισαν σωστά. Όλα έχουν το τέλος τους. Και δε μιλάμε μόνο για το τέλος της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ στις 31/12/2014 που εντέχνως και σκανδαλωδώς παρατείνουν μέχρι σήμερα με τους συνενόχους τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μιλάμε και για το τέλος της υπομονής μας κύριοι της διοίκησης του Δήμου Αιγιάλειας, που αφού μας τετραπλασιάσατε το κόστος αποκομιδής (από 36,50€ σε 150€ και πλέον τον τόνο) και απόρριψης των σκουπιδιών μας στον ΧΥΤΑ που εμείς πληρώσαμε και λειτουργήσαμε το 2007, τώρα βλάπτετε την υγεία μας και καταστρέφετε το περιβάλλον μας.

Μόνο που οι υγροί και αέριοι ρύποι δεν έχουν σύνορα, κύριοι. Και ούτε και οι σακούλες των σκουπιδιών που κατρακυλάνε από το βουνό των απορριμμάτων που δημιουργήσατε και θα σας πνίξουν. Εκτός από τον νόμο και την τάξη που προσπαθείτε να επιβάλλετε δήθεν στο όνομα της Δημόσιας Υγείας υπάρχει ο ηθικός νόμος που τον παραβαίνετε εδώ και εφτά χρόνια (σημαδιακό;) σε βάρος των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Και να ξέρετε ότι αυτός ο νόμος δεν έχει ούτε εφετείο, ούτε Άρειο Πάγο.

[the_ad id=”46274″]

Έχει την καταδίκη τη δική σας και των συνεργατών σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Δε βλάπτουμε εμείς, κύριοι, τους κατοίκους της Δυτικής Αιγιάλειας και του Αιγίου που τους κηρύξατε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βλάπτετε εσείς όλους τους Αιγιαλείς, καθώς και τους κατοίκους των όμορων δήμων, με τις αποφάσεις σας στη βρώμικη υπόθεση των σκουπιδιών. Εμείς θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την υγεία μας και το περιβάλλον μας. Μπορείτε να αρχίσετε συλλήψεις, μα οι κατηγορούμενοι στη συνείδηση κάθε σκεπτόμενου Αιγιαλέα είστε εσείς και θα κριθείτε ανάλογα, όπως και οι προκάτοχοί σας.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή: Αποστόλης Φώτης, Ακράτα
Καλύβας Οδυσσέας, Κράθιο
Νικολάου Κώστας, Ποροβίτσα
Οικονόμου Κώστας, Διακοφτό
Ψαρράκος Γιάννης, Αιγείρα

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]