Οι θεσμοί διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, παρά την αναβάθμιση-έκπληξη από τη Moody’s μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμα του με τίτλο «Κακοί βαθμοί για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχούν για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

[the_ad id=”46371″]

 

«Η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται να έχει αναδυθεί πλήρως από την κρίση. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιο κατά πόσον η χώρα θα είναι σε θέση να δανείζεται σύντομα κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές σε βιώσιμη βάση» τονίζει το δημοσίευμα.

Το Spiegel κάνει και αναφορά στην κόντρα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας επηρεάζεται από την διστακτικότητα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Η χώρα δεν εφαρμόζει όλα όσα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει, για παράδειγμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, επισήμανε σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο κ. Ντράγκι.

Επικριτικός ήταν και ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο οποίος επισήμανε ότι το Ταμείο αναθεωρεί υψηλότερα τις προοπτικές ανάπτυξης για όλες της χώρες εκτός από την Ελλάδα.
Euro2Day.gr

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”52195″]