pde-ktirio

Σημαντικές συνεδριάσεις πρόκειται να φιλοξενήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα στο Μάρτιο.
Συγκεκριμένα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Πάτρα την επόμενη συνεδρίασή της, η οποία προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2018, προκειμένου να συνδεθεί με τη συνεδρίαση (8/3) της CPMR, δεδομένου ότι όλες οι Ελληνικές Περιφέρειες είναι ιδρυτικά μέλη της CPMR.

[the_ad id=”46371″]

Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, αυτοδιοικητικά στελέχη απ’ όλη την Ευρώπη θα βρεθούν στην Πάτρα, για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).
Μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο και σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη.
Στη συνεδρίαση της CPMR θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν κορυφαία θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων θα αναλυθεί το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, με εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, το μέλλον της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε., αλλά και ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.
Τι είναι η CPMR

[the_ad id=”46274″]
Υπενθυμίζεται ότι η CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions / Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, αποτελούμενος από 150 περιοχές- μέλη, με τις οποίες, και σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη μέλη, προσπαθεί να προωθήσει και να ενισχύσει την μεταξύ τους συνεργασία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, με κύριο έργο την υλοποίηση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου.

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]