17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠολιτικήΑ. Ριζούλης: Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία απαντούν ολοκληρωμένα στη Δημόσια εκπαίδευση και...

Α. Ριζούλης: Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία απαντούν ολοκληρωμένα στη Δημόσια εκπαίδευση και αγωγή

Ο Ανδρέας Ριζούλης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, αναφέροντας ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε στα ΤΕΙ επί σειρά ετών, με ανεξέλεγκτη ίδρυση σχολών χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, οδήγησε στην συστηματική εγκατάλειψη τους.


Απευθυνόμενος στον Υπουργό ανέφερε ότι στο διάλογο που συνεχίζεται θα πρέπει να λυθούν προβλήματα που σχετίζονται με το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΙ.
Ως παράδειγμα ανέφερε τους σπουδαστές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τους τίτλους σπουδών τους.

[the_ad id=”46371″]

Ανέφερε ακόμα ότι η ρύθμιση διευκόλυνσης μεταγραφής των φοιτητών σε πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης όταν έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, προσφέρει λύσεις στο πρόβλημα εγκατάλειψης σπουδών λόγω οικονομικών προβλημάτων και έχει ιδιαίτερη σημασία, ενώ έκανε μνεία για τα διετή προγράμματα σπουδών ότι θα καταρτίζουν σπουδαστές με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και ουσιαστική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Ο Ανδρέας Ριζούλης έκλεισε την τοποθέτηση του αναφέροντας ότι η 14 χρονη δημόσια εκπαίδευση, όταν αποκτήσει την καθολικότητα που πρέπει μαζί με όλες τις μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση, μαζί με την μεταφορά των βρεφονηπιοκόμων στις ανθρωπιστικές σπουδές, απαντά ολοκληρωμένα σε αυτό που λέμε δημόσια εκπαίδευση και αγωγή για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular