Κατσανιώτης

«Επί τρία χρόνια ο υπουργός Υποδομών ψεύδεται και περιπαίζει τους πολίτες και φορείς της περιοχής μας» τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, που με αφορμή όσα ανέφερε ο κ. Χρ. Σπίρτζης στη Βουλή για το ζήτημα νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου, καταθέτει στη Βουλή και στον υπουργό νέα ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας τη μελέτη που επί των ημερών του εκπόνησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου και η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, αποδεικνύει ότι εκτοξεύεται το κόστος του αυτοκινητόδρομου στα 170 εκ. ευρώ.

[the_ad id=”46371″]

Παράλληλα, σημειώνει: «Ο κ. Σπίρτζης, με περίσσιο θράσος, αναφέρθηκε σε δήθεν εξέταση του αιτήματος των φορέων της Αχαΐας, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ως μία ακόμα αιτία καθυστέρησης του αυτοκινητόδρομου. Ας έρθει λοιπόν στη Βουλή να τα αποδείξει όλα αυτά, αν μπορεί…»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Κατσανιώτης, σε άρθρο του, το Νοέμβριο του 2016 είχε κάνει λόγο για «ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την πλευρά του υπουργείου, καθώς δεν υπήρξε κάποια νέα μελέτη για τη νότια χάραξη», ενώ τόνιζε πως θέση όλων των φορέων της περιοχής ήταν η εξέταση του ενδεχομένου αλλαγής της χάραξης μέχρι την προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας του έργου, χωρίς να προκαλείται κανένα πρόβλημα καθυστέρησης στον αυτοκινητόδρομο.

[the_ad id=”46274″]
Επίσης, σε ανακοίνωσή του, τον Ιούνιο του 2017 και μετά την δημοσίευση της δημοπρασίας για την 7η εργολαβία είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Η υπόσχεση νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου στην Δυτική Αχαΐα από τον κ. Σπίρτζη αποδεδειγμένα μπαίνει πλέον στην… μεγάλη βιβλιοθήκη των εξαπατήσεων και του εμπαιγμού των πολιτών που επί δυόμισι χρόνια φροντίζει να γεμίζει καθημερινά η κυβέρνηση».
Μάλιστα, είχε αποκαλύψει έγγραφο της Διεύθυνσης Υποδομών από το οποίο προέκυπτε ότι ποτέ δεν ανακινήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου ζήτημα νέας μελέτης για την χάραξη του δρόμου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες να στηρίζονται μόνο σε μία αναγνωριστική μελέτη που έγινε το 2009.

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]