[the_ad id=”48922″]

 

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα αυξήσουν τις χρεώσεις τους. Τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone με ανακοινώσεις τους σημειώνουν ότι προχωρούν σε ανατιμήσεις των τιμολογίων τους τον Μάρτιο.

kinito-koritsi

Πρόκειται για τις ανατιμήσεις τις οποίες «απέσυραν» λίγες εβδομάδες πριν, μετά τη σχετική σύσταση του πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρη Τσαμάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Cosmote αναφέρει ότι τα νέα τιμολόγιά της θα ισχύσουν από 1ης Απριλίου 2018 και η Vodafone από 27 Μαρτίου 2018.

[the_ad id=”46371″]

Μέχρι στιγμής, για την Wind δεν τίθεται θέμα αυξήσεων των τιμολογίων, δεδομένου ότι η εταιρεία επέβαλε αυξήσεις τον Νοέμβριο του 2017 και πριν από την εφαρμογή του νέου κανονισμού αδειών της κινητής τηλεφωνίας.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις οι αυξήσεις δεν αφορούν στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια, αλλά στα νέα. Οι χρεώσεις δηλαδή θα είναι οι ίδιες για όσους ήδη έχουν συμβόλαιο με τις εταιρείες μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους.

Ποιες θα είναι οι αυξήσεις στα κινητά τηλέφωνα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Cosmote όσο και η Vodafone θα αυξήσουν το κόστος για ένα sms κατά περίπου 47% στα 0,25 ευρώ. Και στις δύο εταιρείες το κόστος κλήσης στον τηλεφωνητή για τη λήψη μηνυμάτων πάει από τα 0,40 ευρώ στα 0,50 ευρώ.

Η Cosmote αυξάνει επίσης κατά 10% τη χρέωση ομιλίας ανά μονάδα χρόνου και 28% τα δεδομένα ανά MB για τις υπηρεσίες εκτός παγίου.

[the_ad id=”46274″]

Η χρέωση μηνιαίου πακέτου Mobile Basic πάει από τα 2,8 στα 4,9 ευρώ το μήνα.

Η Vodafone αυξάνει τις χρεώσεις για το δίκτυο εκτός Ε.Ε. Και κατά 1 ως 2 ευρώ ονομαστικές τιμές για τα πακέτα ιδιωτών, ενώ πιο μεγάλες θα είναι οι χρεώσεις για τα πακέτα προς επιχειρήσεις (από 1,79 ως 6,30 ευρώ το μήνα). Η εταιρεία αυξάνει παράλληλα κατά 1,5 ευρώ το μήνα κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.
sofokleousin.gr

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”52195″]