Διορία δύο εβδομάδων θα δώσουν στην Ελλάδα οι θεσμοί δηλαδή μέχρι το επερχόμενο Euroworking Group προκειμένου να έχουν υλοποιηθεί και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα – ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και Ελληνικό- προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης, μεταδίδει ο skai.

eurogroup1-600x275

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους οποίους οι θεσμοί θεωρούν και το βασικότερο από τα προαπαιτούμενα σημειώνεται πως υπάρχει σταδιακή πρόοδος αλλά η γεωγραφική κάλυψη είναι μέτρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείτο νωρίτερα δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο αποκάλυψε ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα δύο βασικά προαπαιτούμενα που συνδέονται με το πρόγραμμα διάσωσης.

[the_ad id=”46371″]

Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν πως τα ανοικτά μέτωπα θα έχουν κλείσει μέχρι την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου, σημειώνει το πρακτορείο.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg πως η νέα δόση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη μέχρι τα μέσα Μαρτίου, κυρίως λόγω των περιορισμών προγραμματισμού μιας γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει πράσινο φως στην εκταμίευση.
capital.gr

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]