Αστυνομια λογοτυπο

Αστυνομια λογοτυπο

Τα σοβαρά θέματα της έλλειψης προσωπικού, των απαρχαιωμένων οχημάτων, του κτιριακού και του μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή του λιμανιού της Πάτρας, θέτει με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας, εν όψει της επίσκεψής του για το συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης.

[the_ad id=”46371″]

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στην νέα επίσκεψή σας στην Πάτρα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, μετά από ένα σχεδόν έτος. Μια πόλη, μια περιοχή η οποία αγνοεί εδώ και χρόνια τον όρο ανάπτυξη, αφού την μαστίζει η ανεργία και η οικονομική ανέχεια.

Στα πλαίσια του συνεδρίου που συμμετέχετε μαζί με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης σας, με θέμα την ανάπτυξη στην περιοχή μας, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε και τον βασικότατο ρόλο της ασφάλειας ως συνιστώσα της ανάπτυξης μιας περιοχής. Είναι πια κοινός τόπος σήμερα ακόμα και στην χώρα μας, που κυριαρχούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν αναχρονιστικές ιδεοληψίες σχετικά με τον τομέα αυτό, ότι ανάπτυξη δίχως ασφάλεια δεν υφίσταται. Κανένας τομέας της δημόσιας ζωής δεν είναι δυνατόν να εξελιχθεί, όπως και το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα αν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κατόπιν αυτών οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας στον τομέα της ασφάλειας, μετά βέβαια και από δεκάδες παρεμβάσεις και καταγγελίες που έχουμε πραγματοποιήσει προς την πολιτική και φυσική μας ηγεσία κατά το παρελθόν. Στην Αχαΐα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζεται σοβαρή έλλειψη Αστυνομικού προσωπικού, αφού εδώ και χρόνια οι ενισχύσεις ανέρχονται σε μονοψήφιους αριθμούς. Τα οχήματα που καλείται ο κακοπληρωμένος Αστυνομικός να εκτελέσει το έργο του, είναι απαρχαιωμένα στο σύνολο τους, ενώ οι συντήρηση τους γίνεται με σημαντικές καθυστερήσεις ένεκα μειωμένων κονδυλίων. Τα μέσα ασφαλείας, οι επικοινωνίες και ο λοιπός εξοπλισμός παραμένει ομοίως απαρχαιωμένος. Οι δαπάνες είναι περιορισμένες σε τέτοιο βαθμό που παρουσιάζονται ελλείψεις ακόμα και στην γραφική ύλη.

Το κτηριακό ζήτημα για το οποίο μόνο η Ένωσή μας καταβάλει προσπάθειες, εδώ και χρόνια παραμένει παγωμένο. Ο Πολίτης εξυπηρετείται σε εγκαταστάσεις της δεκαετίας του 80΄, μαζί με τον Αστυνομικό που αναγκάζεται να εργάζεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

[the_ad id=”46274″]

Ειδικά για αυτό το θέμα σας καλούμε να ενεργήσετε καταλυτικά ώστε άμεσα η περιοχή μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Αστυνομικό κτήριο, όπως διαθέτουν πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας παρουσιάζεται μια ραγδαία έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος, με εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες παράτυπους μετανάστες να συνωστίζονται έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πέριξ και της περιοχής που πραγματοποιείται το συνέδριο που συμμετέχετε, οι οποίο διαβιούν εν μέσω χειμώνα σε άθλιες συνθήκες εντός αυτοσχέδιων καταυλισμών σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, και οι οποίοι προσπαθούν ακόμα και με βίαιο τρόπο να εισέλθουν στα πλοία που ελλιμενίζονται σε αυτό. Περιέργως βέβαια, εδώ και δυο ημέρες, αυτοί οι άνθρωποι εξαφανίστηκαν…

Μετά τα ως άνω, και στα πλαίσια της συζήτησης για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, σας καλούμε ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτή, να προχωρήσετε σε κινήσεις και δεσμεύσεις ώστε να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί η ασφάλεια της περιοχής μας και να γίνει ένας βασικός πυλώνας που θα αποφέρει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα με στόχο κυρίως την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάταση του οικονομικού και βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας.»

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]