Η απειρία και ορισμένα λάθη κινήσεων που έγιναν στις σκακιστικές παρτίδες από τους παίκτες του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας διαμόρφωσαν το τελικό νικηφόρο αποτέλεσμα 0-4 υπέρ της ομάδας του Αγίου Βασιλείου, σκορ, όμως, που σε καμία των περιπτώσεων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του μεταξύ τους παιχνιδιού για τη διοργάνωση του ομαδικού κυπέλλου της Ε.Σ.Σ.Π.

[the_ad id=”46371″]

Εξ’ αρχής το λογικό φαβορί του αγώνα ήταν η ομάδα του Αγίου Βασιλείου. Αυτό δεν πτόησε ουδόλως τους αθλητές του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας, που στο σύνολο τους προέρχονται από τις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, καθώς για μιάμιση, τουλάχιστον, ώρα στο μεταξύ τους παιχνίδι, που διεξήχθη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Αίγιο, είχε εξελιχθεί σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Από ένα σημείο και μετά η ποιότητα και η πολύχρονη πείρα των μεγαλύτερων, ηλικιακά, αθλητών του Αγίου Βασιλείου, σε συνδυασμό με ορισμένες λάθος κινήσεις στις σκακιστικές παρτίδες των νεαρών παιχτών του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας έκριναν την τελική έκβαση του αγώνα υπέρ των φιλοξενούμενων, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε πρόωρο αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου.

Μεγάλο κέρδος, ασφαλώς, για τα παιδιά του συλλόγου στο σκάκι είναι η αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών από την συμμετοχή τους σε επίσημες, θεσμικές διοργανώσεις. Με τη λήξη του παιχνιδιού οι παίχτες του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας συνεχάρησαν τους αθλητές του Αγίου Βασιλείου για τη νίκη τους και τους ευχήθηκαν καλή πορεία στο θεσμό του ομαδικού κυπέλλου, επιδεικνύοντας από πλευράς τους την αρμόζουσα αθλητική αλληλεγγύη και άμιλλα.

Η σύνθεση στον σημερινό αγώνα για την ομάδα του Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας αποτελούνταν από τους: Θεώνη Χριστοπούλου, Παναγιώτη Χριστόπουλο, Ηλία Ρόζο και Κωνσταντίνο Σταθακόπουλο, ενώ μαζί με την ομάδα ήταν και οι ιθύνοντες για τις αθλοπαιδιές σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, Γιώργος Ρόζος και Φώτης Χριστόπουλος.

Αποκλεισμός στο Ομαδικό Κύπελλο για τον Α.Σ.Ο. Συμπολιτείας

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]