Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android θα αποτρέπει εφαρμογές, όταν λειτουργούν στο παρασκήνιο, να αποκτούν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής.
Android-P-1-696x392

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα XDA Developers, η οποία είχε την ευκαιρία πρόσφατα να φέρει στη δημοσιότητα μέρος του κώδικα του επερχόμενου Android P της Google.

Προφανώς, το συγκεκριμένο στοιχείο ακούγεται ως μία θετική εξέλιξη για τους χρήστες που έχουν σοβαρές ανησυχίες για το πώς πραγματικά λειτουργούν ορισμένες από τις εφαρμογές που εγκαθιστούν στο smartphone τους.

[the_ad id=”46371″]

Από την άλλη πλευρά, η ιστοσελίδα Slashgear αναφέρει μία περίπτωση όπου το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα δημιουργεί προβλήματα παρά θα λύνει.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση εφαρμογών κατά των κλοπών, οι οποίες, κατόπιν αιτήματος του χρήστη, αρχίζουν να καταγράφουν με την εμπρόσθια κάμερα για την ενδεχόμενη λήψη εικόνων του κλέφτη ή τουλάχιστον του περιβάλλοντος χώρου χωρίς να τους ειδοποιήσει για το γεγονός. Η νέα πολιτική του Android P θα καθιστούσε άχρηστα αυτά τα χαρακτηριστικά.
pestaola.gr

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”52195″]