aqmvrosios-ekthesi-1821

Την έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Αμέσως μετά την ξενάγηση από την Συλλέκτη Χρήστο Κατσαμπάνη μίλησε στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά για τις εντυπώσεις του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο μια Δημόσια Υπηρεσία θα μπορούσε να έχει όλο αυτό το υλικό. Το γεγονός αυτό από μόνο του υποδηλώνει, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο την τεράστια πνευματική και ψυχική δύναμη του Συλλέκτη, που επένδυσε μια περιουσία ολόκληρη, χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα με μόνο σκοπό, την δόξα των Ελλήνων. Συνεχίζοντας ο κ. Αμβρόσιος, είπε πως αν ήταν κρατικός αξιωματούχος θα του έδινε ένα παγκόσμιο βραβείο τιμής. Σπουδαία λόγια και η αξία τους μεγαλύτερη, όταν έχουν ειπωθεί από τον Μητροπολίτη.

[the_ad id=”46371″]

Με αφορμή την έκθεση των Ιστορικών Κειμηλίων ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφέρει την προκήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με ημερομηνία 20 Μαρτίου 1821 όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, καλεί τους Έλληνες να διακόψουν την νηστεία του Πάσχα, γιατί ο αγώνας, ήθελε δυνατούς πολεμιστές. Ένα Ιστορικό Κειμήλιο που θα αφήσει κληρονομιά στον τόπο του.
Ας δούμε τις συνεντεύξεις

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]