sex_keratomaΟι γιορτές βάζουν φωτιά στα κρεβάτια και τους κάνουν όλους πιο «άτακτους». Πάρα πολλοί αποχαιρέτησαν τον παλιό χρόνο και καλωσόρισαν τον καινούριο με… σεξ. Τολμηρό, «καυτό», παθιασμένο, «νόμιμο» ή «παράνομο», εντός ή εκτός σπιτιού (κυριολεκτικά και μεταφορικά), με ανανεωμένη διάθεση και δίψα για ζωή. Κάτι που εξηγεί γιατί κάθε Σεπτέμβριο αυξάνονται οι γεννήσεις.

Σε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι άπιστοι και οι άπιστες ομολόγησαν πως, εκτός από τα δώρα των γιορτών – που πολύ ευχαρίστως αποδέχονται – ενδίδουν και σε άλλα «δώρα», που έχουν σχέση με σωματικές ηδονές, κυρίως παράνομες…

[the_ad id=”46371″]

Οι άνθρωποι στις γιορτές θέλουν να είναι χαρούμενοι και ερωτικοί. Οι παγανιστικές γιορτές, που προηγούνται των χριστιανικών χρόνων, είχαν πάντα ένα ακόλαστο υπονοούμενο. Όπως στο καρναβάλι, που οι άνθρωποι πίσω από μάσκες και στολές, σε συνδυασμό με χορούς ερωτικούς, αλλάζουν τον καθημερινό τους ρόλο με κάτι πιο εντυπωσιακό και σαφώς πιο αμαρτωλό».

Την περίοδο των γιορτών, που οι άνθρωποι «φοράνε τα καλά τους», συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται πιο ελκυστικοί και πιο ερωτικοί και η «ορμόνη του ερωτισμού», ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν κοιτάζει τα πρέπει. Παρασύρει τον άνθρωπο σε μια από τις πιο ηδονικές αμοιβές που του χάρισε η φύση, είτε για να διαιωνίσει το είδος, είτε, απλά, για να νιώσει μικρός Θεός, με τον οργασμό να νικά τον φόβο του θανάτου, όπως περιγράφει ο ειδικός.

Οι λόγοι της απιστίας την περίοδο των γιορτών

Η έλξη ξεκινά από μια πολύ καλή εμφάνιση. Τα παγώνια έχουν χρωματιστά φτερά, οι άνθρωποι στις γιορτές ντύνονται συνήθως με εντυπωσιακά ρούχα, που προδιαθέτουν για φλερτ και αποδοχή. Οι βιομηχανίες μόδας σήμερα ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν το ανθρώπινο είδος τόσο ελκυστικό, όσο και η φύση το παγώνι, με τα όμορφα φτερά του.

Στις γιορτές, η αθωότητα της γέννησης ενός βρέφους, σαν εικόνα που κυριαρχεί χιλιάδες χρόνια τώρα, προδιαθέτει τις ορμόνες της αγάπης και της θαλπωρής, της μητρότητας και της πατρότητας (οξυτοκίνη, βασοπρεσίνη) να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, να γίνονται πιο τρυφεροί και να συμπάσχουν. Στις μόνιμες σχέσεις αυτό μπορεί να δέσει το ζευγάρι πιο πολύ και να οδηγήσει και σε γάμο. Στις περιοδικές σχέσεις θα βοηθήσει τη στενότερη επαφή και θα σπάσει τον πάγο και τον φοβο του άγνωστου, ευοδώνοντας την ερωτική πράξη και στην απιστία.