youtubeΠιο δύσκολα θα μπορεί να βγάζει χρήματα κανείς από τα βίντεο του YouTube καθώς η εταιρεία θέτει πλέον πιο αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις για τους δημιουργούς των βίντεο. Αφορμή στάθηκε μετά από μια σειρά μποϊκοτάζ από διαφημιστές και ένα αμφιλεγόμενο video blog (vlog) από δημοφιλή Youtuber (Λόγκαν Πολ), όπου φαινόταν το πτώμα ενός αυτόχειρα στην Ιαπωνία.

Μεταξύ άλλων το YouTube θα εξετάζει όλα τα βίντεο πριν αυτά προστεθούν σε μια premium υπηρεσία η οποία φέρνει κοντά τους διαφημιστές μεγάλων brands με δημοφιλές περιεχόμενο.

 

[the_ad id=”46371″]

 

Το πρώτο σκέλος του νέου πλαισίου περιλαμβάνει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τους δημιουργούς βίντεο για να μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτά που ανεβάζουν: Τα βίντεο δεν θα μπορούν να έχουν διαφημίσεις αν δεν πληρούνται δύο κριτήρια από αυτούς που τα ανεβάζουν- Να έχουν τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και να έχουν θεαθεί πάνω από 4.000 ώρες περιεχομένου τους από άλλους χρήστες μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Από την άλλη πλευρά η κίνηση αυτή σχετίζεται και με το πρόγραμμα Google Preferred, που επιτρέπει σε brands να πληρώνουν επιπλέον για να εισάγουν τις διαφημίσεις τους στο κορυφαίο 5% των βίντεο που είναι πιο δημοφιλή στους χρήστες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 18-34 ετών. Μέχρι τώρα, η διαδικασία αυτή ήταν αυτοματοποιημένη, ωστόσο αυτό αλλάζει, καθώς μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα την έχουν αναλάβει εργαζόμενοί του.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα «υψηλότερο στάνταρ» σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση «spammers, χρηστών που προσποιούνται ότι είναι άλλοι και άλλων κακών παραγόντων», και θα αποτρέψει «πιθανώς ακατάλληλα βίντεο από το να βγάζουν χρήματα, κάτι που μπορεί να μειώσει τα έσοδα για όλους».
sofokleousin.gr

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]