sylalitirio-makedoniko2

sylalitirio-makedoniko2Την ώρα που όλη η Ελλάδα, ζει στο ρυθμό του μεγάλου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, η Αιγιάλεια έδωσε το δικό της στίγμα.

Ακριβώς στις 11 το πρωί πλήθος κόσμου, πιστοί, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.λπ. διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, με αφορμή τις πρόσφατες διπλωματικές εξελίξεις για την επίλυση του ζητήματος.

 

[the_ad id=”46371″]

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Κ. Κ. Αμβρόσιος, από την Πλατεία Φανερωμένης, ευχαρίστησε από καρδιάς, όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: Κάτω τα βρόμικα χέρια σας από την Μακεδονία, η οποία είναι μία και Ελληνική.

Σε άλλο σημείο κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση και σε κάθε αρμόδιο, πως ο λαός είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση. Δεν δίστασε να αναφερθεί στους επικριτές του και σε όλα αυτά που του προσάπτουν δεκαετίες τώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «με αποκαλούν Ναζιστή, Χουντικό, Εθνικιστή, Χρυσαυγίτη, Ακροδεξιό, Φασίστα με κορυφαία προσωνύμια, συνεργάτη των Γερμανών και διαφωτιστή της Γυάρου. Πότε τα έκανα αυτά σε ηλικία πέντε ετών; Προτιμώ όλα τα παραπάνω επίθετα από το Κατσαπλιά, Συμμορίτη, Αθεο, Αριστερό, Αντάρτη και Προδότη». Στην συνέχεια κάλεσε όλους τους πολίτες να ενώσουν την φωνή τους και να φωνάξουν ( κάτω τα χέρια από την Μακεδονία).

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος που μεταξύ άλλων είπε: οποιαδήποτε διαπραγμάτευση περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας, αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. 

 

[the_ad id=”46274″]

 

Στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκε και η ομιλία της κας Βάνας Μπεντεβή που αναφέρθηκε σε Ιστορικές αλήθειες. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Μαίρη Χρονοπούλου είπε μεταξύ άλλων πως η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική και δεν είναι κάτι που χρήζει διαπραγμάτευσης.

Για το θέμα μίλησε και ο Νίκος Τσάνης αλλά και Βασίλης Γεωργαντάς. Πρέπει να μην ξεχνάμε πως σκοπός του συλλαλητηρίου όχι μόνο της Αιγιάλειας αλλά και της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική γραμμή που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Το συλλαλητήριο της Αιγιάλειας έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο.

Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο.

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]