epidomata-psalidiΗ αύξηση του επιδόματος τέκνου για το 1ο και 2ο παιδί είναι ορθή και επιβεβλημένη. Αντίθετα όμως, είναι απολύτως λανθασμένη η σημαντική μείωση του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε οικογένεια με 3 παιδιά, η οποία δηλώνει εισόδημα πάνω από €965/μήνα. Αν ένα νοικοκυριό με πέντε ή περισσότερα μέλη έχει μηνιαίες αποδοχές περί τα 1.000 ευρώ, όχι μόνο δε θεωρείται πλούσιο, αλλά αντιθέτως δυσκολεύεται πολύ να καλύψει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες.

Συνολικά 69.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ζημιώνονται από τη συγκεκριμένη προς ψήφιση διάταξη της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο και ο πληθυσμός της Ελλάδας συρρικνώνεται ραγδαία. Οι ειδικοί τονίζουν ότι για να αναστραφεί αυτή η τάση θα πρέπει να γεννιούνται πάνω από 2 παιδιά σε κάθε οικογένεια. Αντί λοιπόν να δίνουμε επιπλέον κίνητρα για περισσότερες γεννήσεις, αφαιρούμε και αυτά που ήδη υπάρχουν.

[the_ad id=”46371″]

 

Προτείνουμε λοιπόν οι κυβερνώντες να διορθώσουν άμεσα το λάθος πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Το επιπλέον ετήσιο κόστος για να καλυφθούν αυτά τα 69 χιλιάδες νοικοκυριά ανέρχεται σε μόλις €57,5 εκ.

Μικρό ποσό για ένα σπάταλο κράτος, το οποίο δαπανά πάνω από €500 εκ ετησίως για τις 44 χιλιάδες προσλήψεις που έχει κάνει από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Οκτώβριο 2017, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκτός ΑΣΕΠ (επίσημα στοιχεία απογραφής Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Για να χωρέσει μάλιστα όλο αυτό το υπεράριθμο προσωπικό έχει ιδρύσει 290 νέους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις (στοιχεία «Εργάνη»).

 

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]