Κατατέθηκε στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που διευρύνει την διαδικασία για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο. Η τροπολογία εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

– Ορίζεται ότι οι πλειστηριασμοί διενεργούνται αδαπάνως για το Δημόσιο με ηλεκτρονικά μέσα από πιστοποιημένο για το σκοπό αυτό υπάλληλο του πλειστηριασμού.

[the_ad id=”46371″]

– Προβλέπονται μεγαλύτερες προθεσμίες για την κοινοποίηση στον οφειλέτη του προγράμματος πλειστηριασμού, την αποστολή στον συμβολαιογράφο των σχετικών εγγράφων, την αναγγελία του επισπεύδοντος Δημοσίου γα άλλα χρέη στον οφεθλέτη προς αυτό κλπ.

– Καθορίζεται το ελάχιστο περιεχόμενο της περίληψης του προγράμματος πλειστηριασμού το οποίο δημοσιεύεται αδαπάνως για το Δημόσιο με επιμέλεια δικαστικού επιμελητή στην ιστοσελίδα δημοσιευμάτων πλειστηριασμών.

– Τροποποιείται το άρθρο 61 σχετικά με την κατάταξη του Δημοσίου σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης κινητού ή ακίνητου κατά οφειλέτη του, σύμφωνα με τα οριζόμενα άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή του πτωχευτικού κώδικα.
Newmoney.gr

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]