theano-fotiou«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο». Με αυτή τη φράση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, έδωσε το στίγμα των όσων διαδραματίστηκαν κατά την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη «σφαγή» των επιδομάτων που αφορούν στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, που συγκάλεσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε ακόμα ότι θα υπάρξουν απώλειες για κάποιους δικαιούχους, τις οποίες υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει εντός του 2018.

Παράλληλα, απέδωσε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε λανθασμένες εντυπώσεις, καθώς, όπως υποστήριξε, οι προωθούμενες διατάξεις αυξάνουν τα οικογενειακά επιδόματα στη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων.

[the_ad id=”46371″]

«Από τις 800.000 οικογένειες, οι 738.000 θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα έχουν και μειώσεις. Αυτές θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στην χρονιά, γιατί η κυβέρνηση θα αφιερώσει την χρονιά στην προστασία των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου.

Και προσέθεσε: «Λάθος έχει δημιουργηθεί αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Όμως, σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να έχεις και κάποιες απώλειες, τις οποίες θα τις αντιμετωπίσουμε».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”48922″]