Μια σειρά θεμάτων που έχει κατά καιρούς αναφέρει o Bασίλης Ρίτης τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στις αρμόδιες αρχές ήρθε και πάλι το πλήρωμα του χρόνου για να δουν το φως της δημοσιότητας.

Αφορμή στάθηκε η μη συμμετοχή στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η απουσία του Συλλόγου των μηχανικών ήταν εμφανής αφού μάλιστα είχαν κληθεί να παραστούν όπως και όλοι οι άλλοι φορείς.
Ο Βασίλης Ρίτης, μίλησε γι αυτή του την ενέργεια αιτιολογώντας την στο Aigialeiapress.

 

[the_ad id=”46371″]

 

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έθιξε ήταν τα διόδια αναφορικά με το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή για ένα θέμα πού εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει σε διαμαρτυρίες συλλόγους και φορείς της Αιγιάλειας. Ταλανίζει μάλιστα ιδιαίτερα τους κατοίκους που μετακινούνται καθημερινά και πλήττονται οικονομικά από το υπέρογκο κόστος των διοδίων.
Εξίσου σοβαρό θέμα για την Πόλη του Αιγίου η ανάπλαση στην οδό Μιχαλοπούλου και η αισθητική παρέμβαση που δεν συνάδει με την ιστορικότητα της περιοχής. Ένα θέμα που μας προσβάλει αισθητικά και όχι μόνο αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να σκουριάζουν από την υγρασία τα φωτιστικά που αν και άκαιρα, μες στον μοντερνισμό τους δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το χρώμα τους ούτε για μία σεζόν. Τις κινήσεις που έχει κάνει ό Σύλλογος μηχανικών και τις απαντήσεις που έχει από τους αρμόδιους φορείς, ανάφερε στην συζήτηση που κάναμε.

 

the_ad id=”46274″]

 

Πιο βαθιά θέματα όπως η μετακίνηση υπαλλήλου από την Πολεοδομία για ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας, ήταν ικανά για να εκφράσει την δυσφορία του, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως οι υπηρεσίες στελεχώνονται με νέο προσωπικό και όχι με δάνεια από άλλες υπηρεσίες». Φυσικά δεν άφησε απ’ έξω την Κλ. Οικονόμου και την ανάπλαση με την αντικατάσταση των κυβόλιθων σε άσφαλτο, αδικαιολόγητη παρέμβαση που και αυτή δεν έχει σχέση με τον χαρακτήρα του έργου. Τα περισσότερα θέματα που απασχολούν την πόλη και απαιτούν την γνώση και την γνώμη των ειδικών θα μπορούσαν να συζητηθούν σύμφωνα με τον Βασίλη Ρίτη από την Επιτροπή Διαβούλευσης, αν είχε συνεδριάσει και είχαν κληθεί οι συμμετέχοντες. Τέλος αναφέρθηκε στο Τ.Α.Π (τέλος ακίνητης περιουσίας) και στο πως το διαχειρίζεται η Δ.Α κατά περίπτωση σε μια εποχή που η κρίση έχει κάνει την ελληνική οικογένεια να την νοιώσει στο πετσί της δεν χρειάζεται περισσότερη αυστηρότητα από την εκάστοτε Δ.Α. Να δούμε τι ακριβώς είπε στην Ιωάννα Δημουλά και στο Aigialeiaprss.

Ιωάννα Δημουλά

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]