1o-synedriasi-deka-3

Ανάληψη προστατευτικής πρωτοβουλίας για τους οφειλέτες του δημοσίου και των τραπεζών μέσω του Επιμελητηρίου, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξής μας κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έθεσε προς το προεδρείο θέμα ένταξης και συζήτησης του μείζονος ζητήματος ώστε να εκφραστεί η αντίδραση του Επιμελητηρίου Αχαϊας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων και τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για 500 ευρώ οφειλή. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το εάν η διοίκηση αντέδρασε κατά την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου κάνοντας χρήση της ρητής πρόβλεψης του νόμου ότι: «τα επιμελητήρια παρέχουν προς την πολιτεία τεκμηριωμένων εισηγήσεων για κάθε θέμα που αφορά τα μέλη τους πριν την ψήφιση νόμου».

[the_ad id=”46371″]

Η πρόταση του Δημιουργικού Επιμελητηριακού Κινήματος Αιγιαλέων κατόπιν απόφασης της συνεδρίασης των μελών του την περασμένη Δευτέρα (φωτό) στα γραφεία του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αιγίου ήταν να τεθεί προς συζήτηση το θέμα στη βάση μιας ηχηρής αντίδρασης προς την κυβέρνηση, με την παράλληλη μέριμνα για λειτουργία γραφείου στήριξης ακόμα και νομικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Ιδίως να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες για την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και το Επιμελητήριο να εισηγηθεί αναγκαίες βελτιώσεις του νόμου ζητώντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο πριν τη λήψη δικαστικών μέτρων εις βάρος των οφειλετών.
Δεδομένου ότι για την ένταξη του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης, βάσει της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας, απαιτείται απαρτία επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών του Επιμελητηρίου και της απάντησης του κ΄. Μαρλαφέκα προς τον επικεφαλής της παράταξής μας -ζητώντας εγγράφως εισήγηση του θέματος- το ΔΕΚΑ θα αποστείλει άμεσα εγγράφως σχετική αναφορά προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που «καίει» χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην Αχαϊα.
«Δεδομένης της δυστοκίας για την ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και της σκληρής γραμμής δημοσίου και τραπεζών η μέριμνα και η αντίδραση του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι άμεση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θέτοντας ουσιαστικά θέμα για την δυσχερή θέση που έχουν βρεθεί χιλιάδες συμπολίτες ελεύθεροι επαγγελματίες υπερτονίζοντας και τις περιπτώσεις όπου πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια έχουν εκπέσει οι εγγυήσεις τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και οι δανειολήπτες έχουν καταστεί οφειλέτες του Δημοσίου κινδυνεύοντας να χάσουν τις περιουσίες τους.

[the_ad id=”46274″]

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Από τον επικεφαλής του ΔΕΚΑ ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενεργή συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην πρωτοβουλία των ιεραρχών της Αχαϊας κ.κ. Αμβροσίου και Χρυσοστόμου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό και δυσαρέσκεια για το γεγονός που δημιούργησε διαφόρους ψιθύρους και συνειρμούς για τη στάση του Επιμελητηρίου στο θέμα. Ειδικότερα όπως τόνισε δηκτικά ο επικεφαλής του ΔΕΚΑ, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας ο αντιπρόεδρος που παρίστατο δήλωσε ότι δεν παρίσταται ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου αλλά ως … «πρόεδρος των αρτοποιών Αιγιαλείας».
«Δεν είχατε δώσει σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση κ΄. Μαρλαφέκα στον αντιπρόεδρό σας να παρασταθεί και να εκπροσωπήσει το Επιμελητήριο; Ανεξάρτητα με το τι συνέβη θα πρέπει να συμπαραταχθούμε ως επιμελητήριο στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα» ήταν δηκτικά η αναφορά του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου ζητώντας το Επιμελητήριο ως κορυφαίος θεσμικά φορέας της Αχαΐας να ενισχύσει την πρωτοβουλία των μητροπολιτών κ.κ. Χρυσοστόμου και Αμβροσίου.

«ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ» ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ
Επιπλέον το ΔΕΚΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι από τις τρεις θέσεις που κατείχαν Αιγιαλείς στην προηγούμενη διοίκηση, (θέση αντιπροέδρου, οικονομικού επόπτη και προέδρου του εμπορικού τμήματος) στη νέα σύνθεση παρά την αύξηση των μελών από πέντε σε επτά στην διοικούσα επιτροπή και των τριών προέδρων των τμημάτων δηλαδή συνολικά σε δέκα καίριες θέσεις ευθύνης, από την ΠΑΕΚ αντεμείφθη τελικώς μόνον ένας…

[the_ad id=”46371″]

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ
Ενδεικτικό άλλωστε της φιλοσοφίας που διέπει την παράταξή μας, ήταν ότι Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Δημήτρης Δρούκας έδωσαν θετική ψήφο κατά την εκλογική διαδικασία και στους τρεις προέδρους των τμημάτων και στους εκπροσώπους στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και στον ΟΛΠΑ υπερτονίζοντας ό,τι πρέπει να λειτουργήσουν υπερπαραταξιακά ως εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων όπως επιβάλλει το συμφέρον των μελών του Επιμελητηρίου, επιδιώκοντας με την στάση τους εφεξής την καλύτερη εσωτερική λειτουργία και συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Από το Δημιουργικό Επιμελητηριακό Κίνημα Αιγιαλέων εκφράζεται βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του εκδότη της «Γνώμης» Χρήστου Χριστόπουλου και ο επικεφαλής της παράταξής μας ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την έκδοση ψηφίσματος από το Επιμελητήριο Αχαΐας κάτι που απεδέχθη ομόφωνα το σώμα μετά και τη σχετική εισήγηση του προέδρου.

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]