agrotes-dromos«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους αγρότες με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Με περίσσιο θράσος ο υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δις ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο, κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον “κρατικό κορβανά” και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της ΕΕ και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019. Σε μια χώρα κρίσης, φτώχειας και εξαθλίωσης από τις πολιτικές τους, σε μια Ελλάδα που ο λαός της χρωστάει στην εφορία πάνω από 100 δις ευρώ, προσπαθούν να στρέψουν τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους ενάντια στους αγρότες που δήθεν απολαμβάνουν “πακτωλό” χρημάτων.

Η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έφεραν τη χώρα μας σε αυτό το χάλι και επιβάλλεται όλοι όσοι πληρώνουμε την κρίση, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες να παλέψουμε μαζί ενάντια στα μέτρα και να μην περάσει ο διαχωρισμός που επιχειρούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

[the_ad id=”46371″]

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους στις αγωνιστικές αποφάσεις που θα παρθούν. Να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 12 Γενάρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και ανάμεσα στα άλλα προβλέπει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μειώσεις στα επιδόματα τέκνων που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την δήθεν «ανάπτυξη» χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά όπως γίνεται με το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τον Προϋπολογισμό.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2% ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%.

[the_ad id=”46371″]

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκ ευρώ που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα.

Βρισκόμαστε σε περίοδο οργανωτικών συσκέψεων με στόχο την αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρώτος σταθμός είναι η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 6μ.μ. όπου οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβάλλοντας επίσης τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουν αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”48922″]