σχολικές τσάντες παιδιά Σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα εφαρμοστεί από αυτό το μήνα (Ιανουάριο) το πρόγραμμα «Η τσάντα στο σχολείο».
Για την εφαρμογή του προγράμματος το κάθε Δημοτικό Σχολείο θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξής διαδικασίες:
1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με αντικείμενο την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.
2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό.
3. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

[the_ad id=”46371″]

Στη συνέχεια:
1. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νέα δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.
2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν όπως, η συνεννόηση μεταξύ των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για το πρόγραμμα της Δευτέρας, ο έλεγχος εκ μέρους των μαθητριών και των μαθητών του περιεχομένου της σχολικής τσάντας που θα αφήσουν στο σχολείο για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα πάντα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου.
3. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα του ενός Σαββατοκύριακα τον μήνα.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο “η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση”.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]