Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης από το σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου γνωστοποιείται πως από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο ιερός ναός από τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014. Ως εκ τούτου, ο ιερός ναός θα παραμείνει κλειστός μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, που υπολογίζεται περί τα τέλη τού προσεχούς Μαρτίου.

[the_ad id=”46371″]

 

Κατόπιν της αγαστής συνεργασίας των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου και μηχανικών, η υπηρεσία του ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) ενέκρινε τον συνταχθέντα προϋπολογισμό και το απαραίτητο κονδύλιο, ξεκινώντας ουσιαστικά την όλη διαδικασία. Ακολούθησε ο απαραίτητος διαγωνισμός, από τον οποίο ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο Πατρινός εργολάβος Παναγιώτης Σούλης.
Πλέον, οι Θείες Λειτουργίες της Κυριακής θα τελούνται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στο Παρεκκλήσιο της Παντανάσσης, το οποίο ευρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Επισκοπείου Αιγίου. Επίσης, οι Θείες Λειτουργίες καθημερινών εορτών θα τελούνται εναλλάξ και στους δύο Ιερούς Ναούς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα διανέμεται από τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

[the_ad id=”46274″]

 

Τέλος, τα Ιερά Μυστήρια Γάμου και Βαπτίσεως θα μπορούν να τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, αφού φυσικά έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση. Νεκρώσιμες Ακολουθίες και Ακολουθίες Μνημοσύνου θα τελούνται και στους δύο Ιερούς Ναούς, κυρίως όμως στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]