Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έτους 2018, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την κατά σάρκα Περιτομή τού Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, αλλά και τη μνήμη τού εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.
Σήμερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και με τη συμμετοχή κληρικών τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

[the_ad id=”46371″]

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών.
Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο φιλάνθρωπος Κύριος να ευλογήσει το νέο έτος, ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και ειρηνικό. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ κλήρου και λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την χώρα μας.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εκεί όπου αντήλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος Αιγιωτών που προσήλθαν στο… «στολίδι» της πόλης, το οποίο άνοιξε σήμερα τις πύλες του ειδικά για τον σκοπό αυτό.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]