Μετά το χρονικό ορόσημο του eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές, ανασχηματισμός σύμφωνα με πληροφορίες θα βρεθεί ολοένα και πιο κοντά. Και δεν μιλάμε φυσικά για σαρωτικό ανασχηματισμό αλλά για μίνι επεμβάσεις στο υπουργικό σχήμα που θα δώσουν όμως ένα αέρα ανανέωσης, κάτι που χρειάζεται η κυβέρνηση σε μια κρίσιμη φάση που περνάει με φλέγοντα θέματα όπως τα Σκόπια, η Τουρκία και οι συνεχείς φόροι.

 

Οι επίφοβοι

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας δέχεται «πυρά» εκ των έσω, ο ίδιος τελευταία εμφανίζεται ιδιαίτερα νευρικός. Αρκετοί σύντροφοί του, του καταλογίζουν ευθύνες για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ενώ δεν κατάφερε να μετακινηθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πόστο.

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά πολλούς ενώ κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία την πρόκληση του πρωθυπουργού για προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την ανοδική πορεία της οικονομίας, φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί απολύτως στις ιδιαιτερότητες της δημόσιας διοίκησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον επίσης αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η τύχη της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που βρέθηκε στο στόχαστρο για τους χειρισμούς στο Αγία ΖώνηΙΙ, αλλά και μια σειρά αναπληρωτών υπουργών.

 

Στις επάλξεις Τσακαλώτος-Χουλιαράκης

Οι σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με το Μαξίμου περνούν διάφορες φάσεις. Δεν παύει όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «αναίμακτα» να περνά τα πιο σκληρά μέτρα. Δεν πρόκειται το δίδυμο Τσακαλώτου – Χουλιαράκη να αλλάξει καθώς ο στόχος είναι η έξοδος στις αγορές που τόσο «διαφημίζει» ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν είναι λίγοι μάλιστα από την κυβέρνηση όσοι λένε ότι «ο Ευκλείδης δεν πάει πουθενά», συμπληρώνοντας ότι είναι λογικό να θέλει και ο ίδιος να καρπωθεί την επιτυχία εξόδου από τα μνημόνια.

 

live24gr