Ένα όμορφο παραμύθι δημιουργήθηκε φέτος ειδικά για το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Αίγιο, ο δήμος Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, στο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, του Αιγίου.

Ένα παραμυθένιο Πάρκο, φτιαγμένο ολόκληρο από χέρια ανθρώπων με πολύ αγάπη και μεράκι, είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο με τα Παραμύθια.
Η Αιγιάλεια με ένα δικό της παραμύθι, παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, που τα παιδιά πρωταγωνιστούν και συμμετέχουν καθημερινά με πολλά διαδραστικά παιχνίδια, θέατρο, ζωγραφική, μουσική, εργαστήρια κατασκευών, εκθέσεις κ.α.

Ένα μοναδικό ταξίδι στη χαρά ,τη φαντασία, το όνειρο και τη μαγεία των εορτών. Και ποιος ξέρει… ίσως του χρόνου κάποιος από σας μπορεί να είναι ο δημιουργός του Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού. Γιατί αυτές τις γεμάτες θαύματα νύχτες…. όλα μπορούν να συμβούν!!!

[the_ad id=”46371″]

 

«Το Θαυμαστό Ταξίδι του Γενναίου Χιόνη»

Παραμονές Χριστουγέννων και η Ελπίδα με την παρέμβαση του Ήλιου, συναντιέται με έναν εντελώς διαφορετικό Χιονάνθρωπο.
Ζωντανεμένος από την καλή νεράιδα του Νότου Αουρόρα Αουστράλις (Νότιο Σέλας), αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τον Μεγάλο Ρυθμιστή του Κλίματος, από τους Πολουσιόνιους που τον έχουν κλείσει σε ένα κάστρο στο Βόρειο Πόλο.
Η μικρή Ελπίδα προσφέρεται να τον βοηθήσει στο μακρινό και γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του. Το ταξίδι σημαδεύεται από απρόοπτα γεγονότα και ανατροπές τις οποίες ξεπερνούν χάρη στη συμπαράσταση ζώων, αλλά και ηρώων από τα παραμύθια.
Ο Ήλιος τους ακολουθεί αθέατος – αλλά στις δύσκολες στιγμές παρεμβαίνει – σαν καλό κ’ αγαθό πνεύμα.
Ο Χιόνης με τους φίλους του, φτάνουν στη Γροιλανδία και ξεπερνώντας τα τελευταία εμπόδια ελευθερώνουν τον Μεγάλο Ρυθμιστή του Κλίματος και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Νότιο Πόλο.
Στην επιστροφή βλέπουν να υψώνεται στον ουρανό ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι.
Είναι το αστέρι της αγάπης που λάμπει κάθε χρόνο και γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων με αγάπη.

Η Ελπίδα ξυπνάει στο κρεβάτι της και συνειδητοποιεί ότι είχε δει ένα όμορφο όνειρο.
Με κεντρικό μήνυμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, μέσα από την ιστορία προβάλλονται και αναδεικνύονται: η αξία της φιλίας και της συνεργασίας, η συνέπεια στους στόχους που έχουμε θέσει, η γενναιότητα και ο αλτρουισμός.

[the_ad id=”46371″]

 

Τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 7.30μ.μ.

Οι φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και οι «Cheerleaders Estrellas», μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών στην πόλη και συναντιούνται στην είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου των παραμυθιών. Το Πάρκο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό, όπου ακολουθούν χαιρετισμοί και ευχές. Κάλαντα και τραγούδια από τις χορωδίες: Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση και Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φιλαρμονική Ακράτας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 

 

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]