Η Πόλη του Αιγίου φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η Κλεομένους Οικονόμου η Μητροπόλεως η Πλατεία, το Δημαρχείο το Πάρκο των Χριστουγέννων, δρόμοι και γωνιές που θα προσελκύσουν πλήθος κόσμου.

Τι γίνεται όμως με την Οδό Ερμού; 20 μέτρα από την πλατεία , το άλλοτε κεντρικότερο σημείο της πόλης μας έχει μείνει γυμνό, χωρίς φωτισμό χωρίς ουσιαστικά τίποτα που να θυμίζει γιορτινό περιβάλλον.

Οι επαγγελματίες από μόνοι τους έχουν προσθέσει μια γιορτινή πινελιά στα καταστήματά τους, δεν φτάνει όμως. Έντονη είναι η δυσαρέσκειά τους με μορφή διαμαρτυρίας, για το φωτισμό που δεν υπάρχει τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ακούγονται από άλλους δρόμους, την καθαριότητα στα Δημοτικά Παρτέρια που έχουν να την δουν από το καλοκαίρι, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια που θυμίζουν παραπήγματα.

Μέρες γιορτινές, μέρες φωτεινές , μέρες που η εξαθλιωμένη τοπική οικονομία περιμένει να ανακάμψει. Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, λένε χαρακτηριστικά οι έμποροι του συγκεκριμένου Ιστορικού δρόμου. Κάθε μέτρο και μια ιστορία κάθε μαγαζί ακολουθεί εμπορική παράδοση χρόνων. Αύριο θα ανάψουν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας. Θα παραστεί πλήθος κόσμου.

[the_ad id=”46371″]

Γιατί το κέφι και η γιορτή να μείνει εκεί και να μην συνεχιστεί και στους άλλους δρόμους, με εξίσου αξιόλογα μαγαζιά, που έχουν δώσει τις εξετάσεις τους χρόνια τώρα; Δεν είναι μόνο τα Ψηλά Αλώνια και το Πάρκο των Χριστουγέννων, που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα για να προβληθεί η Πόλη μας.

Τι γίνεται κύριοι αρμόδιοι με τους ανθρώπους που σας έφεραν στις θέσεις που είσαστε σήμερα και ουσιαστικά θέλουν και αυτοί να δουν τα αυτονόητα; Έτοιμοι να μαζέψουν υπογραφές και να καταθέσουν ένα υπόμνημα για την αδικία εις βάρος τους, προς την Δ.Α είναι οι Έμποροι της Οδού Ερμού.

[the_ad id=”46371″]

Ας είναι λένε η τελευταία χρονιά που είναι παραγκωνισμένοι . Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά για να δείξει Δ.Α το ουσιαστικό ενδιαφέρον της .Ένα μεγάφωνο όπως λένε χαρακτηριστικά υπήρχε σε ένα σημείο μόνο σε όλη την οδό και από πέρυσι τους το πήρανε και αυτό χωρίς να αντικατασταθεί.

Έντονη είναι η θλίψη και η δυσαρέσκειά τους. Είναι καλύτερο να κυβερνάς ένα καράβι γεμάτο από ανθρώπους παρά άδειο. Κύριοι αρμόδιοι πηγαίνετε και στις δίπλα γειτονιές στα σοκάκια που όλοι αγαπήσαμε, ας μην μείνει μια απλή θύμηση η παλιά αίγλη του εμπορικότερου δρόμου. Ας γίνει πραγματικότητα η ανάκαμψη και η αναβάθμιση.
Ιωάννα Δημουλά

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]