Ο Χορευτικός όμιλος Αβύθου ΑΧΑΙΟΙ ξεκίνησε δυναμικά την φετινή σεζόν τον Οκτώβριο με νέα παιδικά τμήματα όπως και με ένα ειδικά μελετημένο πρωτοποριακό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας διδάσκοντας χορό και παράλληλα κάνοντας διάφορες κατασκευές με σκοπό την εμψύχωσή τους και την ανάπτυξη της δημιουργικότητα τους.

Ήδη έχει πραγματοποίηση την πρώτη παράσταση στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τρία χορευτικά τμήματα στην κατάθεση στεφάνων στην Άβυθο.
Με μεγάλη χαρά αποδεχόμενοι πρόταση από την τηλεοπτική εκπομπή «στον τόπο που γεννήθηκα» που προβάλλεται από την ετ3, 4Ε ,ΟΤΕ ΤV, και δορυφορικά σε όλο τον απόδημο ελληνισμό , Θα πραγματοποιηθεί ένα εκτενές αφιέρωμα στον σύλλογο και στο χωριό μας την Άβυθο με τριήμερα γυρίσματα όπου θα καταλήξει σε ένα μεγάλο γλέντι με ελεύθερη συμμετοχή όλου του κόσμου αλλά και παρουσίαση και παραδοσιακών χορών από τμήματα του Ομίλου και διάφορων τοπικών προϊόντων όπως η σταφίδα , το κρασί το λάδι κ.αλ.

 

Έτσι λοιπόν οι προετοιμασίες είναι πυρετώδες από τους χορευτές για την παράσταση , της γυναίκες του χωριού που θα ετοιμάσουν διάφορα εδέσματα (γλυκά και φαγητά )μέχρι και τους επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία που θα συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα . Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε και την Δη.κ.επ. Αιγιαλείας για την άριστη συνεργασία και στήριξη της.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ένας τοπικός πολιτιστικός φορέας μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον σύνδεσμο για ηθική , πολιτιστική και κοινωνική προβολή και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και η εκπομπή προβάλλεται σε όλον τον κόσμο.

 

live24gr