Κοινωνικό Μέρισμα – Η μεγάλη κλοπή! Υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα!

– Τα τεκμήρια κόβουν χρήματα από τους δικαιούχους – Με οικογενειακά κριτήρια η απονομή του μερίσματος – Πως το Κοινωνικό Μέρισμα εξανεμίζεται όταν υπάρχουν ενήλικα παιδιά – Παραδείγματα για τον υπολογισμό των χρημάτων ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία.

[the_ad id=”46371″]

 

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι στο Κοινωνικό Μέρισμα υπάρχουν παγίδες. Τώρα αποκαλύπτεται ότι θα υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα, ενώ το ποσό θα λάβει συνολικά η οικογένεια και όχι κάθε δικαιούχος της ίδιας οικογένειας ξεχωριστά.
Οι λεπτομέρειες για τους φιλοξενούμενους, τα ενήλικα παιδιά δηλαδή, αλλά και τα τεκμήρια δείχνουν ότι το Κοινωνικό Μέρισμα πολλοί θα το χάσουν και άλλοι τόσοι θα βρεθούν με πολύ μικρότερα ποσά.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι για τον υπολογισμό του εισοδήματος βάσει του οποίου γίνεται και ο υπολογισμός του ποσού του κοινωνικού μερίσματος θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό.

Για παράδειγμα, ένας άγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 3.000 δικαιούται από το κοινωνικό μέρισμα 450 ευρώ.

Στην περίπτωση όμως που έχει ένα σπίτι 50 τετραγωνικών στο όνομά του θα προστεθεί τεκμήριο 2.000 ευρώ και έτσι το ποσό θα υπολογιστεί με βάσει εισόδημα 5.000 ευρώ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να λάβει ποσό 350 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα. Θα χάσει δηλαδή 100 ευρώ.

Παράλληλα όταν υπάρχουν φιλοξενούμενοι, το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα υπολογίζεται στο σύνολο των μελών, το μέρισμα θα δοθεί σε ολόκληρη την οικογένεια συνολικά και όχι ξεχωριστά σε κάθε δικαιούχο.

[the_ad id=”46371″]

 

Έτσι θα υπολογιστεί το συνολικό εισόδημα όλων των μελών και μαζί οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία και έτσι θα προκύψει το ποσό του βοηθήματος, το οποίο φυσικά και θα είναι μικρότερο σε σχέση με το ποσό που θα λάμβαναν τα μέλη της οικογένειας ξεχωριστά.

Για παράδειγμα εάν υπάρχουν φιλοξενούμενοι τα ποσά συνυπολογίζονται. Δηλαδή εάν ένα ζευγάρι συνταξιούχων μένει στο ίδιο σπίτι με το γιο και τη νύφη τους θεωρούνται έγγαμοι χωρίς παιδιά και δύο φιλοξενούμενους. Τα κριτήρια για του Κοινωνικού Μερίσματος καθορίζονται ως εξής:

Εάν πάλι ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί μένει στο σπίτι με ένα ενήλικο παιδί που έχει κάποιο εισόδημα μπαίνει στην κατηγορία έγγαμοι με ένα παιδί και έναν φιλοξενούμενο και τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

Εάν ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί διαμένει στο ίδιο σπίτι με δυο ενήλικα παιδιά με εισόδημα ή δυο γονείς συνταξιούχους μπαίνει στην κατηγορία έγγαμοι με ένα παιδί και δύο φιλοξενούμενους και τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΗΓΗ: newsit.gr

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]