Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ μιλώντας στο Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε πως μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών βρίσκεται και η καθιέρωση μηνιαίων λογαριασμών, για τους πελάτες που πληρώνουν το ρεύμα με ρεύμα με ebill.

[the_ad id=”46371″]

 

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2018. Στόχος είναι αυτοί οι πελάτες που πληρώνουν ηλεκτρονικά να φτάσουν μέσα στο 2018 τους 2 εκατομμύρια, από τις 800.000 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προϊστάμενοί μας.

Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές. Άσκησε εξάλλου κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

crashonline.gr

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]