Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας σχετικά με τον ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Ο ΧΥΤΑ στην Αιγείρα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σαν ένα σύγχρονο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας. Η μελέτη του ΤΕΕ όμως μετά από την επίσκεψη στο χώρο διαπίστωσε σωρεία προβλημάτων.

Ένα έργο που έγινε για να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων, με προδιαγραφές επάρκειας, για τους 3 πρώην καποδιστριακούς δήμους της Ανατολικής Αιγιάλειας, έχει γίνει πλέον εφιάλτης για το λαό της περιοχής αποθέτοντας εκεί πλέον απορρίμματα από όλη την Αιγιάλεια.

[the_ad id=”46371″]

Η λήξη της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ που έχει καταντήσει χωματερή, οι πυρκαγιές στο χώρο του ΧΥΤΑ, τα κατεστραμμένα γαιωυφάσματα και γεωμεμβράνες, ο υπερκορεσμός, τα διασταλλάγματα που 2 φορές έφθασαν στη θάλασσα, προβλήματα κατολισθήσεων, συνθέτουν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Έχουν παρέλθει δεκαετίες χωρίς λύση του οξυμένου προβλήματος της διάθεσης των απορριμμάτων. Η ευθύνη βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, τις Περιφέρειες, τους Δήμους, που αν και κατά την διεθνή εμπειρία υπάρχουν λύσεις με τον διαχωρισμό, κομποστοποίηση κ.α., αφήνουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν αδιαφορώντας για την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.
Δίκαιη η αγωνία και η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής που με αγώνες και κινητοποιήσεις διεκδικούν τα αυτονόητα.

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου
Ο Πρόεδρος        Η Γραμματέας
Σ. Κοίλιας          Α. Υφαντή

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]