15.7 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚατάθεση απόψεων για το μέλλον του Παναιγιαλείου και την προβολή της Αιγιάλειας

Κατάθεση απόψεων για το μέλλον του Παναιγιαλείου και την προβολή της Αιγιάλειας

Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την πορεία της ομάδας αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της Αιγιάλειας ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Σήμαντρον» η διοίκηση της «ΠΑΕ Παναιγιάλειος».
Παρουσία του δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπούνια, των αντιδημάρχων Περικλή Παπαγιαννακόπουλου και Γιώργου Γιοβά, εκπροσώπων του αχαϊκού ποδοσφαίρου και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αντώνης Ρέλλας αναφέρθηκε στα διοικητικά (και αγωνιστικά) πεπραγμένα από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε το «τιμόνι» του Παναιγιαλείου μέχρι και σήμερα που η «Μαύρη Θύελλα» αγωνίζεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου.

[the_ad id=”46371″]

«Έχοντας ως… όπλα μας την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη συνέπεια και την οργάνωση, καταφέραμε μέσα σε έξι χρόνια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όχι μόνο της ποδοσφαιρικής διοίκησης της Ελλάδας αλλά και των άλλων συλλόγων, που παραδέχονται ότι στο Αίγιο υπάρχει ένα σωματείο το οποίο κινείται πάντα με γνώμονα το ήθος και την αξιοπιστία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μας συγκρίνουν με ομάδες της Super League, από κάποιες εκ των οποίων, όπως ισχυρίζονται κάποιοι γνώστες του αντικειμένου, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε! Βέβαια, για να τα κερδίσουμε όλα αυτά, εργαζόμαστε καθημερινά, ώστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, Έλληνας ή ξένος, να προτιμήσει τον Παναιγιάλειο», σημείωσε αρχικά ο κ. Ρέλλας.

Στη συνέχεια, κι αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις κοινωνικές δράσεις του συλλόγου (επισκέψεις στα σχολεία και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, χοροεσπερίδες, παρουσιάσεις, βραβεύσεις κ.ά.), στάθηκε στις Ακαδημίες (Ομάδες Παίδων και Εφήβων), οι οποίες, όπως είπε, αποτελούν το μέλλον της ομάδας, σημειώνοντας πως μέσα σε μία τετραετία 6 ποδοσφαιριστές έχουν ήδη «ανέβει» στην επαγγελματική ομάδα! «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ που θα έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη δουλειά με νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιούνται είτε στην επαγγελματική μας ομάδα είτε θα προωθούνται σε συλλόγους μεγαλύτερης κατηγορίας. Για να γίνει, όμως, αυτό κρίνεται αναγκαία η άμεση δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Γι’ αυτό και έχουμε ήδη συμφωνήσει με το δήμο Αιγιάλειας για τη μίσθωση – παραχώρηση για 25 έτη ενός χώρου 18 περίπου στρεμμάτων στα Νικολέικα», είπε ο πρόεδρος, ευχαριστώντας τη δημοτική αρχή για τη μέχρι στιγμής αγαστή συνεργασία.

[the_ad id=”46274″]

Ακολούθως ο Αντ. Ρέλλας αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη που καρπούται το Αίγιο και η ευρύτερη περιοχή από την παρουσία του Παναιγιαλείου στις επαγγελματικές κατηγορίες. «Ο Παναιγιάλειος είναι μια ανώνυμη εταιρεία, στην οποία αυτή τη στιγμή εργάζονται περισσότεροι από 40 άνθρωποι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, φροντιστές και υπάλληλοι.

Ο προϋπολογισμός της ομάδας για τη φετινή περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 650.000 ευρώ, μέρος του οποίου καλύπτεται από χορηγούς, εισιτήρια αγώνων, δωρεές φίλων και μελών καθώς και από διάφορες εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού κατατίθεται στο Αίγιο και πιο συγκεκριμένα 50.000 ευρώ σε ενοίκια, 40.000 για το εστιατόριο, 380.000 σε μισθοδοσίες, 18.000 για καύσιμα, 5.000 για αθλητικό υλικό, 15.000 για το δήμο Αιγιάλειας και 10.000 ευρώ για διάφορους προμηθευτές.

Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, αυτά τα χρήματα μένουν και διακινούνται στην πόλη μας. Μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει. Τι θα γίνει, όμως, στο μέλλον; Γι’ αυτό και ζητούμε από τους φορείς αλλά και τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες, με… ομπρέλα τον Παναιγιάλειο, να βοηθήσουν όσο μπορούν αυτή την προσπάθεια, ώστε όλοι να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Ενωμένοι έχουμε αποδείξει ότι ξεπερνούμε τα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος.

[the_ad id=”46371″]

Και κατέληξε ως εξής: «Η Αιγιάλεια είναι ουσιαστικά μια παρθένα περιοχή, ευρισκόμενη σε στρατηγική θέση. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, η γη της παράγει σημαντικά αγαθά. Όλα αυτά, εάν συνδυαστούν με τον Παναιγιάλειο, μπορούν να εκτινάξουν τον τουρισμό της και να την καταστήσουν σημείο αναφοράς τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Λειτουργώντας, λοιπόν, σαν συγκοινωνούντα δοχεία, όλοι μας, δηλαδή η δημοτική αρχή, οι φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι σύλλογοι, οι απλοί πολίτες, οι Αιγιαλείς της διασποράς και φυσικά η ομάδα μας, μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα! Και πού ξέρετε, μπορεί κάποτε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να δούμε την ομάδα μας ακόμα πιο ψηλά!».

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, πρόταση των οποίων ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα αναλάβει να ξεκινήσει αυτό το ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα. Το πρώτο βήμα έγινε. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον κι άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από μέρους της «μελανόλευκης» διοίκησης, έτσι ώστε μέσα από ουσιαστική και ειλικρινή συνεργασία τα τοπικά προϊόντα αλλά και ο Παναιγιάλειος να αποκτήσουν κάποια στιγμή τη θέση που τους πρέπει και τους αρμόζει!

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular