Τραγική η κατάσταση και στον κλάδο των αυτοκινητιστών Αιγιαλείας
Οι αυτοκινητιστές έχοντας ρίξει εκατομμύρια «στον δρόμο» όπως λένε χαρακτηριστικά δεν μπορούν να διανοηθούν, πως επένδυσαν τόσα εκατομμύρια κυριολεκτικά για να τους τα πάρει το κράτος.

Πριν μερικά χρόνια μια άδεια ταξί μπορεί να στοίχιζε 150 με 200 χιλιάδες ευρώ. Αντιστοιχούσε στην αξία ενός σπιτιού. Αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν για να εξασφαλίσουν τις οικογένειές τους, σε μια Ελλάδα «που λεφτά υπήρχαν». Αυτή την στιγμή οι άδειες δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα. Για τα προβλήματα του κλάδου των αυτοκινητιστών Αιγιαλείας μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο Aigialeiapress.

[the_ad id=”46371″]

Η κίνηση ήταν απογοητευτική, πεσμένη κατά 80% σε σχέση με την προ κρίση εποχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο για να ανακάμψει η αγορά χρειάζονται ερεθίσματα από την πλευρά της κυβέρνησης. Ένα πρώτο βήμα θα είναι το τρένο, που θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην περιοχή μας.

Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική και ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αδυνατούν οι περισσότεροι αυτοκινητιστές να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους.

[the_ad id=”46274″]

Στα μείον δεν άφησε απέξω και την εταιρία Uber που εμφανίστηκε συνεργαζόμενη αρχικά με ταξί το 2014. Όμως μετά το φθινόπωρο του 2015 έκανε την εμφάνισή της η υπηρεσία UberX (η οποία χαρακτηρίζεται από τους ταξιτζήδες ως το «πειρατικό της Uber») προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων ταξί ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Τέλος τόνισε πως είναι από τους μοναδικούς κλάδους που δεν μπορούν να μπουν στα προγράμματα ΕΣΠΑ και να βοηθηθούν όταν θα πρέπει να αλλάξουν τα αυτοκίνητα τους..

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]