–Το Μαϊο του 2018 αναμένεται ο εργολάβος για τα εσωτερικά δίκτυα

Το Μάιο του 2018 αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης του δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα με όσα απάντησε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ στο Δ.Σ. της Επιχείρησης κατά την τελευταία συνεδρίασή του όπου έφερε προς συζήτηση το θέμα ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Εάν όλα πάνε κατ`ευχίν μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και μέχρι το Μάιο του επόμενου έτους να ξεκινήσουν τα έργα.

[the_ad id=”46371″]

Όσον αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης με τον κεντρικό συλλεκτήριο από την υπηρεσία διευκρινίζεται ότι προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί θα πρέπει να γίνουν περίπου 50% των προβλεπομένων συνδέσεων. Οπότε στο ερώτημα γιατί δεν συνδέονται ήδη με τον συλλεκτήριο οι παροχές που είναι επί του δρόμου, η απάντηση της Υπηρεσίας είναι πως πρόκειται για περίπου 3.000 συνδέσεις που θα παρήγαγαν 15-20% των προβλεπόμενων ποσοτήτων κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργήσει ο κεντρικός συλλεκτήριος εάν δεν ξεκινήσει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων ώστε να μπορεί να «πέσει» στον αγωγό το 50% της προβλεπόμενης ποσότητας.

[the_ad id=”46274″]

*Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται η κατασκευή δικτύων σε παραλία Αιγείρας, παραλία Ακράτας, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, Άκολη και Πανόραμα, ενώ δεν ήταν επιλέξιμα Λαμπίρι, Ν.Ερινεός και Καμάρες όπου προγραμματιζόταν, από τις εκπτώσεις να κατασκευαστούν τα δίκτυα. Ωστόσο το γεγονός της μείωσης του κονδυλίου δυσκολεύει την προοπτική κατασκευής της με τη ΔΕΥΑ να είναι σε αναζήτηση πόρων και για τους παραπάνω οικισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφερθεί από τον Θανάση Παναγόπουλο που προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι αλλαγές στο νόμο που προβλέπει ανώτατο όριο για την κατασκευή του έργου τα 50εκατομμύρια ευρώ (συνολικά συλλεκτήριος και δίκτυα) απαιτεί μείωση της τάξεως 3-4 εκατομμυρίων ευρώ δεδομένου ότι σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτείτο η προκήρυξη νέου έργου που θα καθυστερούσε τουλάχιστο μια …διετία.

ΠΗΓΗ: «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]