Μεγαλόπνοος στόχος, που πήρε σάρκα και οστά. Ήδη γίνονται συζητήσεις για δημιουργία και τρίτου τμήματος.

[the_ad id=”46371″]

 

Το Aigeialeiapress Μίλησε με τον Διευθυντή του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ηλία Τσέπη που δεν αναφέρθηκε μόνο στη δουλειά που γίνεται αλλά μαζί με τον Επίκουρο καθηγητή Κώστα Φουσέκη, έδειξαν και τα μαθήματα επί τω έργο.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου λειτουργούν δύο θεσμοθετημένα (με σχετικό ΦΕΚ) Εργαστήρια: το «Εργαστήριο Ανθρώπινης Αξιολόγησης και Αποκατάστασης» με διευθυντή τον Δρ Ηλία Τσέπη και το «Εργαστήριο Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης» με διευθυντή τον Δρ Κων/νο Κουτσογιάννη, με ιδιαίτερα αξιόλογο εξοπλισμό και υψηλή τεχνογνωσία.

Το πρώτο εργαστήριο έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ της Α1 «Προμηθέας Πατρών ΚΑΕ», στα πλαίσια της οποίας γίνονται αξιολογήσεις της αθλητικής απόδοσης αλλά και δοκιμασίες εντοπισμού προδιαθεσικών παραγόντων για τραυματισμό.

Στo πλαίσιo της λειτουργίας του, ξεκινά η προσπάθεια εκπόνησης κλινικής έρευνας για μυοσκελετικούς τραυματισμούς, με εφαρμογή φυσικοθεραπευτικών μεθόδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΤΕΙ.

Το δεύτερο εργαστήριο οργανώνει για την τρέχουσα χρονιά, τη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα σχολεία της Αιγιάλειας, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις υπέρβασης ορίων και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

[the_ad id=”46274″]

 

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στον εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ των εργαστηρίων. Αλλά και το γεγονός πως το πρώην κτίριο της Χαρτοποιίας ενδείκνυται για ένα τέτοιο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 750 ενεργοί φοιτητές με μόνο πέντε μόνιμους καθηγητές, που στελεχώνονται από ωρομίσθιους. Διαφαίνεται όμως η ανάγκη περισσοτέρων καθηγητών. Ο κος Τσέπης τόνισε πως είναι απαραίτητη η στελέχωση του ιδρύματος με περισσότερο διοικητικό προσωπικό. Καθώς αυτή τη στιγμή μία γραμματέας καλείται να φέρει εις πέρας όλα τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν τους φοιτητές.

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]