Για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό ως «χαμηλών προσδοκιών», που του προσάπτει ο λαός της Αιγιάλειας εδώ και 3 χρόνια.
Φανερά και απροσχημάτιστα πλέον η Δημοτική Αρχή, είναι πλήρως ενταγμένη
στην αντιπολιτευτική-αντικυβερνητική τακτική της παρακυβέρνησης Πατούλη, που αβαντάρεται από την Ν.Δ και τα υπόλοιπα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια απέναντι στη σπέκουλα και τη λάσπη που πετάνε συγκεκριμένοι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

[the_ad id=”46371″]

Ξεκινώντας από τα οράματα του Περισού για πυρηνικά στον Άραξο.
Στο ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ενήμεροι για την απάντηση του Αναπλ. Υπουργού Εθν. Άμυνας Δημήτρη Βίτσα στη Βουλή στις 25-09-2017, που διέψευσε τις εξ οράματος πληροφορίες για πυρηνικά στο Άραξο δηλώνοντας επί λέξει: «αυτή την στιγμή πού μιλάμε και μέχρι αύριο, υπάρχει ένα επιτελείο Αμερικανών τεχνικών στον Άραξο, το οποίο ασχολείται με το F16 που βγήκε εκτός διαδρόμου και έχει υποστεί καταστροφή (και για αυτό το λόγο είναι εκεί), και μετά θα πάνε να δούνε και ένα F16 στη Σούδα, του οποίου έχει καταστραφεί ένα τμήμα. Θέλω να είναι ξεκάθαρο, θέλω να είναι γνωστό αυτό, όπως θέλω να είναι γνωστό, ότι από εκείνη την παλιά βάση (μιλάμε για το 1967-1974), έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε, θα την μετακινήσουμε».
Κάποιοι έμαθαν να ζουν με μύθους κυνηγώντας χίμαιρες. Δικαίωμά τους.
Όμως αυτό δεν είναι πεδίο άσκησης πολιτικής, είναι πεδίο παραληρηματικού οραματισμού, και υλικό ιατρικής άσκησης για την ψυχική υγεία.
Ακολούθως έχουμε το αδιαμφισβήτητα πραγματικό πρόβλημα του ακριβού αντιτίμου των διοδίων.
Ακούστηκαν πολλά στο Δημοτικό Συμβούλιο, έως και ότι οι Αιγιαλείς είναι μίζεροι, που λένε ότι τα διόδια είναι ακριβά. Όπως ακριβώς θα μπορούσε να πει ένας εκπρόσωπος των παραχωρησιούχων εταιρειών. Για την ταμπακιέρα όμως τίποτα.
Δεν είπαν δηλαδή, ότι αυτή η αποικιακή σύμβαση έρχεται από το αμαρτωλό παρελθόν του 2004-2005.
Δεν είπαν ότι ο Υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ξεκάθαρα, ότι η κυβέρνηση, με το πέρας των εργασιών κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, θα διαπραγματευτεί με τους παραχωρησιούχους το αντίτιμο των 6 λεπτών το χιλιόμετρο, που ισχύει σήμερα, με στόχο τα 3 λεπτά το χιλιόμετρο, συν το ότι θα ισχύσει η αναλογική-χιλιομετρική επιβάρυνση στους χρήστες της Ολυμπίας οδού που έχει ήδη δρομολογηθεί.
Και περνάμε μετά στο θολό, αδιαφανές, έως σκοτεινό ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, που κάποιοι τα διαχειρίζονται διαπραγματεύοντάς τα με τα ευαγή ιδρύματα των οσίων τραπεζιτών.

[the_ad id=”46274″]

Φτωχά και ψευδή, που κρύβουν την αλήθεια για να ανοίγουν Κερκόπορτες, είναι τα επιχειρήματα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, που εισηγήθηκε στο Δ.Σ. την παιδαριώδη πρόταση των όπου γης Πατούληδων, ότι αν η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα η χώρα, τότε για την σωτηρία της θα τα δώσουν άμεσα, ακόμη και τους μισθούς τους. Οι σύγχρονες δηλώσεις μετανοίας στο μεγαλείο τους.
Ακολουθεί το ότι ο Δήμος δεν έχει εμπιστοσύνη ότι θα επιστρέφονται τα ταμειακά διαθέσιμα εγκαίρως. Από που προκύπτει αυτό δε μας λέει ο Γεν. Γραμματέας.
Στο τραγικό επιχείρημα ότι οι Δήμοι έχουν ελάχιστη συμμετοχή στη διαμόρφωση του Δημόσιου χρέους, ώστε η πολιτεία να τους ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα, τι να απαντήσει κανείς!
Κατόπιν μιλάει για περικοπές πόρων, χωρίς να μας λέει από που προκύπτουν αυτές.
Παρακάτω μιλά για έργα για ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής ανάπτυξης.
Ποιος τους εμποδίζει;
Τέρμα τα αστεία κύριοι! Τα ταμιακά διαθέσιμα δεν τα έφερε κανένας τους από το σπίτι του, για να τα διαχειρίζεται διαπραγματεύοντάς τα με τους τραπεζίτες.

[the_ad id=”46371″]

Επιτέλους πρέπει να τελειώσουμε με αυτήν την άθλια ελληνική πατέντα.
Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη και αναφέρει τα εξής: Τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος με επιτόκιο 3,15% και όχι με 1,5% που δίνουν οι συστημικές τράπεζες.
Εξαιρούνται τα κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη αναγκών 15θημέρου του κάθε φορέα.
Είναι δε πλήρως διασφαλισμένα και είναι άμεσα διαθέσιμα εντός ολίγων ημερών στον εκάστοτε φορέα, όταν τα έχει ανάγκη.
Στόχος είναι τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους για σύναψη βραχυχρόνιων πράξεων διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας, και συγκεκριμένα, συμφωνιών αγοράς και επαναπώλησης εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
Σταθείτε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων κύριοι, και μη βλέπετε παντού εξωγήινους!

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]