Ένας αστεροειδής με μέγεθος ενός σπιτιού, πέρασε σήμερα το πρωί ξυστά από το Γη σε απόσταση 44 χιλιομέτρων, κοντά στο επίπεδο που κινούνται οι σύγχρονοι δορυφόροι γύρω από από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ).

Ο αστεροειδής δεν ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού ή με κιάλια. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία είχε διαβεβαιώσει ότι ο αστεροειδής, διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων, δεν αποτελούσε κίνδυνο να πέσει στον πλανήτη μας, ούτε να απειλήσει τους δορυφόρους.

[the_ad id=”46371″]

Το πέρασμα του αστεροειδή ήταν μία καλή ευκαιρία για να δοκιμαστεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους από το διάστημα.
Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια παρακολούθησαν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο οι αξιωματούχοι του διαστήματος είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της NASA Μάικλ Κέλι,τόνισε ότι παρακολουθούμε τον αστεροειδή «2012 TC4″ εδώ και δύο μήνες,κι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε καν για τους δορυφόρους» κατά το πέρασμά του από τη Γη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί πριν πέντε χρόνια, όταν το 2012 είχε περάσει πάλι από τη Γη, σε διπλάσια όμως απόσταση από αυτό που ήταν σήμερα.

[the_ad id=”46274″]

Θα τον ξαναδούμε το 2050 και το 2079, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Κάθε χρόνο περνούν κοντά από τον πλανήτη μας περίπου τρεις αστεροειδείς με το μέγεθος του «2012 TC4″. Πολλοί ειδικοί ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι κάποια στιγμή ένας αστεροειδής θα πέσει στη Γη.

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]