Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός σύλλογος στην Αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο παλιό οδικό δίκτυο από την αύξηση σταθμών διοδίων και της αβάσταχτες τιμές.

 

Αίγιο, 10/10/2017                                Αριθμ.Πρωτ:5649

 

 

                              ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

 εφαρμογή ΝΟΜΟΥ 4388/2016

 

                                                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                                         1)    Γραφείο κ. ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ                              

                                         2)    Γραφείο  ΤΡΟΧΑΙΑΣ

                                          3)    Μέσα Ενημέρωσης

 

 

Κύριοι,

Η αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό  Πατρών – Αιγίου -Κορίνθου είναι ραγδαία λόγο των ακριβών και άδικων διοδίων που καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του Νέου Δρόμου.

Δυστυχώς , η χρήση δεν έχει αυξηθεί μόνο από τα Ι.Χ που προσπαθούν να γλιτώσουν ένα ακόμα χαράτσι. Υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρείας και των εργολάβων της (σταθμευμένα και κινούμενα), καθώς και επίσης ένας μεγάλος αριθμός από νταλίκες και φορτηγά που περνούν μέσα από τους οικισμούς και τα χωριά κατά παράβαση του σχετικού νόμου που απαγορεύει την κίνηση στην παλιά εθνική στα οχήματα άνω των 3.5t.

Η  μετακίνηση από την Π.Ε.Ο έχει γίνει πλέον αναγκαστική, και  δυστυχώς πολύ επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα όλων μας.                                              Επειδή δεχόμαστε καθημερινές καταγγελίες από μέλη μας για ανυπαρξία τροχαίας και ελέγχων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  α) άμεσα να πράξετε τα δέοντα και να εφαρμόσετε τον Νόμο 4388/2016  για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας προτού θρηνήσουμε θύματα,

β) να μας αποστέλλετε περιοδική κατάσταση (ανά δυο μήνες) στην οποία θα φαίνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιήσατε καθώς και τα αποτελέσματα αυτών.

 

Μετά τιμής

 

Ο Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας

 

Παπαδόπουλος Π.Χαράλαμπος                   Χρονοπούλου