Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το World Economic Forum η χώρα μας είναι ανάμεσα στις 10 εκ των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υψηλότερους φόρους, παρά ταύτα δεν είναι στην κορυφή της λίστας.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία στην κορυφή με τους περισσότερους φόρους για την περασμένη χρονιά κατατάσσεται η Γαλλία η οποία πήρε τα «σκήπτρα» από το Βέλγιο το οποίο κρατούσε την δυσάρεστη κορυφή για πέντε συνεχή έτη. Συγκεκριμένα οι Γάλλοι πληρώνουν το 57, 53% του καθαρού εισοδήματός τους σε φόρους ενώ στη 2η θέση οι Βέλγοι καταβάλλουν σε ετήσια βάση το 56,9% του εισοδήματός τους. Η χώρα μας στη σχετική λίστα καταλαμβάνει την 6η θέση με τα στοιχεία να δείχνουν πως δίνουμε σε φόρους το 51,48% των εισοδημάτων μας.

Σημειώνεται πως στην 28η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Κύπρος με φόρους που αντιστοιχούν στο 23,85% των καθαρών εισοδημάτων .

Αξίζει να τονιστεί πως οι Γάλλοι πολίτες (οι κορυφαίοι σε φόρους στην Ευρωζώνη) πρέπει να εργαστούν περίπου 210 ημέρες σε ένα έτος μόνο για να αποπληρώσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

skai.gr


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
http://91.121.113.129:8028/live

radioaigialeia.com