Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και στην Αιγιάλεια η εορτή της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Με επίκεντρο τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πανηγύρισε τη μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή, όπου μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί τής πόλεως έψαλλαν με συντριβή καρδίας «Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»!
Στον καταστόλιστο από βασιλικούς Ιερό Ναό κατέφθαναν διαρκώς άτομα κάθε ηλικίας, που υπομονετικά ανέμεναν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας, το Σύμβολο της πίστεως, της ελπίδας και της ζωής, λαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη και ξεχωριστή αυτή ευλογία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης, π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, πλαισιωθείς από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

[the_ad id=”46371″]

Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής: «Ο Σταυρός είναι δώρο Θεού, είναι δικός μας!»
Με μεστό θεολογικό λόγο ο π. Καλλίνικος μίλησε για τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα, σε μια εποχή που το κακό έχει εξαπλωθεί, ο Σταυρός του Κυρίου να υψωθεί όχι μόνο στους Ιερούς Ναούς αλλά και σε κάθε τόπο και μέρος, σε κάθε εκδήλωση της ζωής του ανθρώπου.

«Κήρυκες του Σταυρού είναι ο Μέγας Παύλος και ο Ιερός Χρυσόστομος, ο οποίος προτείνει στους χριστιανούς να σταυρώνονται με τον Σταυρό και να σταυρώνουν με αυτόν ακόμα και την κούνια των παιδιών τους. Ο Σταυρός είναι ΄΄σκάλα αγάπης΄΄, με την οποία κατέβηκε ο Χριστός στον κόσμο και έγινε Θεάνθρωπος.

Ο Σταυρός για τον Απόστολο Παύλο είναι καύχημα, είναι το… εργαλείο με το οποίο επήλθε η θεραπεία και η σωτηρία του ανθρώπου.

Ο Σταυρός είναι το δώρο του Θεού προς εμάς, είναι δικός μας.

Είναι ξύλο καταλλαγής και συμφιλίωσης, διότι διέλυσε την… έχθρα του Θεού με τους ανθρώπους και μας έκανε ξανά παιδιά Του», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης.

Και κατέληξε ως εξής: «Για να ειρηνεύσουν οι άνθρωποι, τα ανδρόγυνα, τα παιδιά με τους γονείς τους, τα αδέλφια, τα κράτη, ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει: Να υψωθεί ο Σταυρός του Κυρίου ανάμεσά μας! Εύχομαι ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός να μας εδραιώνει και να μας προστατεύει!».

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
http://91.121.113.129:8028/live

radioaigialeia.com