Προ των πυλών της δημοπράτησης, με σημαντική όμως καθυστέρηση, βρίσκονται δύο πολύ μεγάλα σιδηροδρομικά έργα. Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020, τα έργα για την περίφημη “Σήραγγα Σεπολίων” και την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση του τμήματος Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη).

Τα δύο έργα βρίσκονται στη Διαχειριστική Αρχή από τον Ιούλιο και είναι σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων.

[the_ad id=”46371″]

Πιο συγκεκριμένα όμως:

ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ: Πρόκειται για την κατασκευή υπόγειου τετραπλού διαδρόμου που θα ξεκινά μετά το Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας. Το σύνολο του έργου είναι 2,36χλμ εκ των οποίων τα 1.440 μέτρα θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα απαλλάσσοντας την περιοχή από αρκετές ισόπεδες (και πολλές φορές θανατηφόρες) διαβάσεις. Το έργο αναμένεται μετά την έγκριση δημοπράτησης να προκηρυχθεί άμεσα με προϋπολογισμό 109 εκ.ευρώ. Εκκρεμότητα αποτελεί η υπογραφή χρηματοδότησης της ΕΡΓΟΣΕ με την ΙΝΕΑ (που είναι υπεύθυνη για το χρηματοδοτικό εργαλείο Connecting Europe Facilities). Οι υπογραφές αναμένεται να “πέσουν” μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Χρόνος ολοκλήρωσης υπολογίζεται 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

ΚΙΑΤΟ-ΑΙΓΙΟ: Πρόκειται για την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 71χλμ. Η προκήρυξη της δημοπράτησης αναμένεται άμεσα μετά την έγκριση της Δ.Α. και ολοκληρώνει τα έργα στην περιοχή. Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το κόστος του έργου είναι 85,19 εκατ.ευρώ και χρόνο υλοποίησης τους 26 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η γραμμή Κιάτο-Αίγιο πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2018, χωρίς ηλεκτροκίνηση, μετά από διάστημα σχεδόν 10 ετών λόγω των έργων αναβάθμισης. Η απόσταση Αθήνα-Αίγιο αναμένεται να καλύπτεται σε περίπου 100-120 λεπτά με ντηζελάμαξες ή με αλλαγή της μηχανής (από ηλεκτροκίνητη σε ντηζελοκίνητη) στο σταθμό του Κιάτου.

Τα δύο έργα εφόσον δημοπρατηθούν μέχρι τα τέλη του 2017, αναμένεται να υπογραφούν μέσα στο 2018 και το μεν πρώτο να ολοκληρωθεί το 2021, το δεύτερο το 2020.

πηγή: ypodomes.com

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
http://91.121.113.129:8028/live

radioaigialeia.com